Burzovnisvet.cz: První africký konopný SPAC plánuje zakladatel společnosti Cilo Cybin

Burzovnisvet.cz: První africký konopný SPAC plánuje zakladatel společnosti Cilo Cybin

První africká společnost zaměřená na konopí se chystá ještě letos vstoupit na burzu s cílem koupit podniky v tomto nově vznikajícím odvětví v USA a Jihoafrické republice.

Gabriel Theron, zakladatel jihoafrické společnosti Cilo Cybin Pharmaceutical Ltd., hodlá v květnu prodat akcie účelové akviziční společnosti v Johannesburgu a získat minimálně 500 milionů randů (32 milionů dolarů), uvedl. Podnikatel poté použije tento nástroj ke koupi společnosti Cilo Cybin, kterou si cení až na 300 milionů randů, a následně k nákupu jiných než konopných zdravotnických společností v Jihoafrické republice a v USA, uvedl.

Společnost Cilo Cybin nemůže být přímo uvedena na burzu, protože nemá dostatečně dlouhou historii zisků, aby se na to kvalifikovala, uvedl Theron. Generální ředitel loni uvedl, že plánuje primární veřejnou nabídku akcií společnosti do 12 měsíců.

„Nemáme čas čekat na akvizici amerických aktiv,“ řekl s odkazem na americké společnosti, na které se SPAC zaměří. „Chtěl bych být veřejně obchodovatelný do třetího čtvrtletí tohoto roku.“

V loňském roce získaly SPAC po celém světě 160 miliard dolarů, ale v Africe jsou poměrně vzácné.

Zatímco v USA se od SPAC vyžaduje, aby při vstupu na burzu neměly na mysli konkrétní cíl, v Jihoafrické republice jsou podle Therona pravidla jiná.

Společnost Cilo Cybin, pojmenovaná podle psychoaktivní látky obsažené v magických houbách, používá silnou jihoafrickou odrůdu konopí zvanou Durban Poison, která má vysoký obsah tetrahydrokanabinolu neboli THC, hlavní psychoaktivní látky v rostlinách marihuany.

Její produkty, které nevyžadují lékařský předpis, bude zpočátku prodávat skupina Arrie Nel Pharmacy Group, která má více než 90 prodejen, zatímco léky obsahující THC budou muset pacientům s AIDS a rakovinou doporučit zdravotníci.

Firma je první v Jihoafrické republice, která získala právo pěstovat, zpracovávat a balit konopné produkty. Je také schopna prodávat produkty po celém světě, což zvyšuje hodnotu licencí, uvedl Theron.

„Známe investory, známe fondy, máme tady humbuk,“ řekl o svém rozhodnutí zalistovat v Johannesburgu. Dodal, že sekundární prodej na burze Nasdaq je možný.

Theron bude držet 5% podíl v SPAC, 20% bude prodáno veřejnosti a zbytek bude k dispozici správcům aktiv, řekl.

Autor: Andrej Krúpa

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa