Aktéři konopí z Tennessee doufají, že výzkum podnítí investice do vlákniny

Aktéři konopí z Tennessee doufají, že výzkum podnítí investice do vlákniny

Ministerstvo zemědělství v Tennessee (TDA) a státní konopná skupina se spojily, aby podpořily výzkum dodavatelského řetězce vláken na University of Tennessee.

TDA a Hemp Alliance of Tennessee (HAT) společně financují výzkum, jehož cílem je „posoudit pravděpodobnost úspěšné výroby a zpracování v Tennessee pro různá hlavní použití konopných vláken,“ uvedl HAT v tiskové zprávě.

Obchodní ukazatele

„Naše organizace a její členové investovali do realizace potenciálu tohoto závodu a doufáme, že tato studie podnítí významné průmyslové investice do konopí v Tennessee a jeho různých aplikací,“ řekl Frederick Cawthon, prezident HAT.

Projekt se zaměří na dopravu a další logistiku dodavatelského řetězce, náklady, výnosy a potenciální zisky ze zpracování konopných vláken ve státě, uvedl HAT o iniciativě. Výzkum bude probíhat od nynějška do konce roku.

Bum, pak krach

„Tennessee je schopno stát se lídrem v tomto odvětví, pokud zapojíme naše inovátory a průmyslová odvětví, která mohou z závodu těžit – a naše legislativa i nadále pomáhá při správných investicích do nesčetných aplikací závodu,“ řekl Cawthon.

Tennessee byl jedním z prvních států v USA, které zahájily pilotní program konopí podle ustanovení zákona o farmě z roku 2014. V roce 2015 vypěstovalo 49 licencovaných producentů celkem 660 akrů plodiny. Po schválení farmářského zákona z roku 2018, který federálně legalizoval konopí, čísla rychle vzrostla na 51 000 akrů a 3 957 držitelů licence. Rozmach a propad sektoru CBD však později plány pěstitelů zchladil. Do konce května tohoto roku bylo vyhledáno pouze 1 041 k pěstování konopí na 5 682 akrech, protože producenti se obrátili téměř výhradně na vlákninu, což je méně lukrativní produkce než konopné květy potřebné pro produkci CBD.

‘Potenciál k růstu’

“Tato rostlina má četné aplikace a věříme, že vlákno má potenciál pro růst průmyslové ekonomiky Tennessee,” řekl komisař pro zemědělství Charlie Hatcher.

Pěstitelé z Tennessee jsou také povinni poskytovat informace o svých polích a operacích s agenturou Farm Services Agency, která je součástí Ministerstva zemědělství USA, podle federálních pravidel, která řídí státní programy. USDA schválila státní konopný program Tennessee v roce 2020 a státní producenti začali letos fungovat pod TDA.

Producenti, kteří již mají licenci v Tennessee, jsou povinni obnovit své žádosti u TDA do 30. června. Nové žádosti producentů jsou přijímány po celý rok, ale platnost všech licencí vyprší 30. června každého roku.

The Hemp Alliance of Tennessee je nezisková skupina, která spolupracuje s TDA. Aliance podporuje farmáře a další zainteresované strany, obhajuje progresivní zákony a provádí vzdělávací a další iniciativy zaměřené na rozvoj konopného průmyslu.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa