Domácí burger bulka s konopnými semínky

Domácí burger bulka s konopnými semínky

Kdo by odolal touze po šťavnatém hamburgeru s ještě voňavou houskou? Burger je bezesporu jedním z nejoblíbenějších pokrmů na celém světě a málokdo z nás si umí odepřít tuhle lahodnou pochoutku, která v sobě ukrývá nejen chutné maso, ale i tajemství dokonalého pečiva. A právě tento článek je věnován často opomíjené domácí burger bulce.

Nejlepší na tom všem je, že příprava domácí burger bulky není vůbec složitá. Jdeme na to!

POSTUP
Všechny ingredience kromě soli míchej v robotu 3 minuty na první stupeň rychlosti. Přidej sůl a hnětačem zapracuj při střední rychlosti asi 7 minut. Vytvoř z těsta kouli a nech hodinu a půl kynout. Jemně z těsta vymáčkni vzduch. Rozděl na 6 dílů na větší bulky (145 g) nebo na 8 dílů (cca 110 g). Vytvoř bulky a umísti je na plech. Pokrop vodou z rozprašovače a přikryj utěrkou. Nech další hodinu a půl kynout. Potři vajíčkem a posyp loupanými konopnými semínky. Peč na 210 °C cca 10 minut. Nech vychladnout na mřížce.

SUROVINY
500 g hladké mouky, 40 g třtinového cukru, 9 g soli, 135 g vody, 100 g mléka, 45 g másla, 1 vejce (velikost M), 18 g čerstvého droždí, loupaná konopná semínka

Dr. Hemphouse
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa