Stratcann.com: Pět let po legalizaci dosáhl konopný průmysl bodu nasycení, protože legální tráva zabírá více než 70% podíl na trhu

Stratcann.com: Pět let po legalizaci dosáhl konopný průmysl bodu nasycení, protože legální tráva zabírá více než 70% podíl na trhu

Pět let po legalizaci konopí v Kanadě se zdá, že průmysl začíná dosahovat bodu nasycení.

Nové statistiky sdílené kanadskou vládou ukazují, že počet obchodů s konopím v Kanadě se začíná stabilizovat na přibližně 3 300 místech po celé zemi. 

Celkově konopný sektor v Kanadě od října 2018 do prosince 2022 výrazně rostl, ale v roce 2023 vykazoval známky poklesu. HDP konopného sektoru v Kanadě na konci roku 2018, na začátku legalizace, činil přibližně 6,4 miliardy dolarů. Zdá se, že toto číslo do konce roku 2022 dosáhlo nejvyšší úrovně kolem 11,6 miliardy dolarů, než do června 2023 klesne na 10,8 miliardy dolarů. 

Navzdory tomuto růstu se zdá, že celkové užívání konopí v Kanadě vzrostlo pouze mírně ve srovnání s trendy, které probíhaly před legalizací. V letech 2018–2020 míra užívání konopí ve většině provincií zaznamenala malý nebo žádný nárůst hlášené míry užívání konopí a užívání mezi 15 až 17letými se s legalizací nezvýšilo. Užívání konopí je nejčastější mezi 18 až 24letými lidmi, následovanými osobami ve věku 25 až 44 let.

Počet Kanaďanů, kteří mají legální přístup ke konopí, se také nadále zvyšoval. V první polovině roku 2023 pocházelo více než 70 procent neléčebného konopí spotřebovaného v Kanadě z legálního zdroje. To je výrazně více než 22 procent, kteří to uvedli na začátku legalizace na konci roku 2018.

Není překvapením, že po legalizaci výrazně poklesl počet trestných činů souvisejících s konopím. Ačkoli je nyní konopí legální kupovat, držet, konzumovat a ve většině provincií i pěstovat, stále platí omezení držení, stejně jako trestní zákony týkající se výroby a distribuce. 

Zatímco většina (81 procent) poplatků souvisejících s konopím v Kanadě před legalizací byla za držení, od roku 2022 byla většina (67 procent) za nelegální dovoz nebo vývoz. Poplatky za držení konopí tvořily pouhých 12 procent všech poplatků za konopí.


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa