Investorplace.com: Vyhněte se těmto 3 nadhodnoceným akciím

Investorplace.com: Vyhněte se těmto 3 nadhodnoceným akciím

Trh s konopím byl poznamenán dlouhými výkyvy optimismu a ještě delšími výkyvy ohromujících výsledků. Investoři v tomto prostoru byli znovu a znovu popáleni akciemi, které slibují masivní výnosy z nově vznikajícího sektoru, který nadále čerpá naději ze směsice právních předpisů. Přetrvává naděje, že jakmile bude konopí plně legalizováno, výsledkem bude ziskovost. Mnoho investorů se nyní obává, že v jejich portfoliu jsou nadhodnocené akcie konopí .

Moje tvrzení je, že akcie konopí, do kterých se má investovat, jsou ty, které již existují. Je jich málo, ale taková je prostě povaha tohoto sektoru: V současnosti je hodně poražených. Nekupujte je na základě slibovaného obratu v budoucnu. Prodejte je nebo se jim úplně vyhněte. 

  • Tilray ( TLRY ): Tilray není ani tak přeceňovaný, jako spíše nebezpečný. 
  • SNDL ( SNDL ): SNDL, stejně jako Tilray, plně nevěří v trh s konopím. 
  • Aurora Cannabis ( ACB ): Dokonce i akcie AC pod 50 centů stojí příliš mnoho. 

Tilray (TLRY)

Na této ilustraci fotografie je logo Tilray Brands (TLRY) zobrazeno na obrazovce smartphonu

Zdroj: rafapress / Shutterstock.com

Tilray (NASDAQ: TLRY ) byla masivní, ale téměř po celou dobu své existence jako veřejně obchodovaná akcie. IPO firmy se v červenci 2018 vrátilo kolem 19 USD a téměř okamžitě kleslo. Poté se pomalu vytratila do teritoria centových akcií a během vypuknutí pandemie si užívala jen krátkého oživení. Pak to začátkem roku 2021 zlomilo spoustu dalších srdcí a od té doby se nezastavilo. 

Akcie společnosti mají v současnosti hodnotu méně než 2 dolary. Nemyslím si, že jsou výhodné ani na těch depresivních úrovních. Tilray je prostě obrovský, svíjející se monstrum, které nemůže najít způsob, jak vydělat peníze, přestože v posledních několika letech podniká masivní kroky. 

V roce 2020 se vedení rozhodlo, že řešením jeho problémů je měřítko. Koupila společnost Aphria a vytvořila tak největší firmu na výrobu konopí na světě. Konopné firmy během tohoto období notoricky přišly o obrovské sumy peněz, přičemž Tilray patřila mezi nejhorší pachatele. 

V roce 2022 pak management rozhodl, že klíčem k obratu je diverzifikace. Tilrsy koupil Sweetwater Brewing. Nemá to požadovaný efekt: Tržby mírně rostou, ale hrubé zisky klesají. Provozní ztráty rostou a čisté ztráty jsou masivní. Tilray se stane fanouškem přemíry konopí a přílišné horlivosti. 

SNDL (SNDL)

Logo Sundial Growers je na obrazovce telefonu se světle modrým pozadím před logem slunečních hodin na bílém pozadí.  skladem SNDL

Zdroj: Shutterstock

Je třeba argumentovat, že SNDL (NASDAQ: SNDL ) už ani není zásobou konopí. Firma je prostě firma, která bývala konopnou firmou, nedokázala to zprovoznit, koupila značku alkoholu, přeznačila se a nyní je primárně lihovinou. 

Dnes je tato firma známá jako SNDL. Před červencem 2022 to bylo známé jako pěstitelé slunečních hodin. Tehdy to byla společnost zabývající se trávou, ale rozhodla se, že nemůže donekonečna ztrácet peníze. Koupila tedy Alcannu a dala jí 170 obchodů s alkoholem. Myšlenka byla, že Alcanna poskytne crossover prodejní kanály a doplňkové produkty, které její zákaznická základna ocení.

Dnes je to především prodejce lihovin , jehož činnost doplňuje prodej konopí. 151,7 milionu dolarů z tržeb ve výši 244 milionů dolarů pocházelo z likéru. Bez ohledu na to stále ztrácí spoustu peněz. Stejně jako Tilray nemůže prodej alkoholu vyrovnat mezeru v ziskovosti SNDL. Nevkládejte svůj kapitál za SNDL, protože hledá způsob, jak vydělat peníze. Vyhněte se tomuto a dalším nadhodnoceným zásobám konopí.

Aurora Cannabis (ACB)

Detailní záběr na obrazovku mobilního telefonu s logem kanabinoidní společnosti Aurora Cannabis (ACB, rozmazaný list marihuany (zaměřte se na levou část písmene R uprostřed)

Zdroj: Ralf Liebhold / Shutterstock.com

Aurora Cannabis (NASDAQ: ACB ) míří k nule. Jedinou nadějí, kterou by investoři měli mít, je, že akcie ACB jsou tak levné, že mohou rychle vytvářet smysluplné výnosy zvýšením hodnoty o několik centů. tj. mají potenciál pro obchodníky, ale jen málo dalších.  

Aurora Cannabis je v zásadě jen další neúspěšná konopná firma, která je v tuto chvíli nucena řešit svou nedostatečnou ziskovost. Tento směr ke konzervativnějším operacím přinesl některé hmatatelné výsledky včetně čisté ztráty, která se mezi 1. a 2. čtvrtletím zúžila z 87 milionů USD na 28 milionů USD. Investoři by také měli poznamenat, že Aurora Cannabis také ztratila 618 milionů $ ve 2. čtvrtletí ’22 . V současné době má dluh zhruba 156 milionů dolarů. To je výsledek dlouhodobých deficitů. Je to také hlavní důvod, proč se vyhnout Aurora Cannabis a dalším podobným firmám. Důsledně ztráceli peníze a klíč k fiskální odpovědnosti poháněné kvantitativním zpřísněním je celkově relativně nesmyslný. Tato akcie snadno získá své místo na našem seznamu nadhodnocených akcií konopí.

Autor: Alex Sirois

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa