Úředníci v indickém státě Himáčalpradéš zintenzivňují studium potenciálu konopí pro širokou škálu lékařských a zdravotních aplikací, uvedl ministr příjmů Jagat Singh Negi.
Negi řekl, že vládou jmenovaný výbor nyní zkoumá politiku v oblasti konopí, zkoumá tržní a výnosový potenciál a možnosti vytváření pracovních míst prostřednictvím robustního konopného programu.
Stát si představuje produkci konopí jako vstup pro bioplasty a přírodní stavební materiál, léčiva, ájurvédské produkty, textil, potraviny a kosmetiku, řekl Negi na nedávném zasedání výboru v Shimle.
Politická studie
Výbor Himáčalpradéše posuzuje dopad regulace konopí v hraničním státě Uttarakhand a v Madhjapradéši v centrální části země, kde jsou programy konopí pokročilejší, s cílem učinit stát lídrem v přitahování investic a zároveň zvyšovat ekonomické vyhlídky pro chudé venkovské oblasti a využití výhod konopí pro životní prostředí.
Zemědělství v Himáčalpradéši vede jablka, ve kterých je indický stát lídrem. Zemědělci také produkují brambory, kukuřici a další obiloviny, stejně jako zeleninu a jiné ovoce.
Pomalu se rozvíjet
Konopný průmysl se v Indii rozvíjí pomalu, kde je výroba a prodej průmyslových konopných produktů legální již několik desetiletí podle přísných pravidel zákona o omamných a psychotropních látkách (NDPS) z roku 1985.
Podle NDPS je pěstování marihuany nezákonné, ale pěstování rostlin konopí s méně než 0,3 % THC je legální pro průmyslové aplikace. Státy však jednají nezávisle a mnoho z nich musí produkci konopí ještě schválit.
V roce 2018 Indická rada pro zemědělský výzkum (ICAR) schválila pěstování průmyslového konopí pro výzkumné účely v Uttarakhandu. Od té doby Himáčalpradéš, Uttarpradéš, Madhjapradéš, Džammú a Kašmír zahájily piloty, ale komercializace zaostávala.
Výzvy
Indický úřad pro bezpečnost a bezpečnost potravin v roce 2021 podepsal předpisy, které otevřely trhy pro konopné zrno v odvětví potravin a nápojů. Indie však čelí výzvě slabého ekosystému pro vývoj potravinářských produktů z konopí, který je ještě umocněn mezerou ve znalostech a chápání procesů spojených s uváděním produktů na trh. Pozorovatelé tvrdí, že výzkum je stále v rané fázi a že spotřebitelé musí být o konopí stále informováni a poučeni.
Indie a indický subkontinent jsou domovem mnoha původních odrůd konopí. Kvalitních semen pro pěstování konopí je však nedostatek a genetika pro pěstování semen pro produkci obilí pro potraviny je stále potřeba vyvinout.
Leave a Comment
Your email address will not be published. Required fields are marked with *