Federální zatýkání za marihuanu v USA klesá, legalizuje ji více států

Federální zatýkání za marihuanu v USA klesá, legalizuje ji více států

Americké ministerstvo spravedlnosti oznámilo, že federální zatýkání marihuany nadále klesá, protože stále více států přechází k legalizaci konopí. Od roku 2010, kdy DEA provedla 8 215 zatčení, klesl počet případů konopí v průměru o 11 % ročně, uvedl Marihuana Moment .

Federální komise pro odsouzení v USA (USCC), dvoustranná nezávislá agentura sídlící v soudní složce vlády, navíc v březnu zveřejnila zprávu, která zjistila, že federální stíhání kvůli marihuaně v roce 2021 kleslo, přičemž z obchodování s konopím bylo obviněno méně než 1 000 lidí.

Dále studie zveřejněná Americkou lékařskou asociací v listopadu 2021 odhalila, že státy s legalizovaným nebo dekriminalizovaným konopím zaznamenaly velké snížení počtu zatčení na základě rasy mezi dospělými.

Výzkumníci z Eastern Virginia Medical School a Saint Louis University analyzovali data ze 43 států a rozpoznali specifický vzorec naznačující, že odstranění nebo uvolnění zákonů týkajících se marihuany je spojeno s výrazným poklesem míry zatčení ve srovnání se státy, které je konopí stále ilegální.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa