Americké Cannabis společnosti přinášejí právní výzvu proti federální prohibici

Americké Cannabis společnosti přinášejí právní výzvu proti federální prohibici

Skupina předních amerických konopných společností žaluje federální vládu ve snaze zvrátit celostátní zákaz konopí.

Skupina vedená Verano Holdings Corp zahrnuje také podniky Canna Provisions se sídlem v Massachusetts, Wiseacre Farm a generální ředitel společnosti Treevit Gyasi Sellers.

Podle zákona 360 , který jako první o případu informoval, skupina zakládá svůj případ na rozhodnutí Nejvyššího soudu z roku 2005 v případu Gonzales v. Raich , ve kterém bylo rozhodnuto, že federální zákaz musí být zachován podle zákona o kontrolovaných látkách (CSA). aby se zabránilo mezistátnímu obchodu.

Tvrdí, že pokračující federální prohibice konopí postrádá racionální základ, zejména s ohledem na rostoucí počet států legalizujících a regulujících marihuanu.

Argumentují tím, že prosazování zákazu marihuany na státních trzích je protiústavní, vytváří rizika pro veřejnou bezpečnost a brání licencovaným provozovatelům konopí v přístupu k důležitým finančním službám a daňovým odpočtům.

„Během dvou desetiletí od Raicha se změnily všechny legislativní a operativní skutečnosti, na kterých Raichův závěr spočíval,“ stojí v žalobě.

„Je proto nutné posoudit regulaci Kongresu ohledně vnitrostátní marihuany na základě nového regulačního rámce a nových faktických okolností.“


Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa