Nová britská kampaň vyzývá praktické lékaře, aby předepisovali léčebné konopí

Nová britská kampaň vyzývá praktické lékaře, aby předepisovali léčebné konopí

Ve spolupráci s průmyslovými organizacemi byla zahájena ve Spojeném království nová kampaň požadující, aby praktičtí lékaři mohli předepisovat konopí.

Kampaň vedená Cannabis Industry Council (CIC), Medical Cannabis Clinicians Society (MCCS), Volteface a Maple Tree Consultants požaduje, aby praktičtí lékaři měli stejná práva jako konzultanti , pokud jde o předepisování konopných léků v ČR. SPOJENÉ KRÁLOVSTVÍ.

Od roku 2018, kdy vláda povolila léčebné konopí, obdrželo předpis na tři licencované konopné léky předepsané prostřednictvím NHS přibližně 1 000 pacientů . Mezitím více než 20 000 pacientům jsou soukromě předepisovány nelicencované konopné produkty.

Vzhledem k tomu, že ve Spojeném království je více než 36 000 praktických lékařů, odborníci se domnívají, že pokud jim umožníme předepisovat, otevřelo by se přístup k léčebnému konopí pro mnohem více pacientů v celé zemi.

Tak tomu bylo v Austrálii , kde mají praktičtí lékaři povoleno předepisovat léky na bázi konopí od roku 2019 a nyní bylo napsáno více než 300 000 receptů na konopí. 

Praktičtí lékaři na Normanských ostrovech mohou také zahájit předepisování, přičemž počty pacientů rostou rychleji na ostrovech Jersey a Guernsey než na pevnině Spojeného království.  

Hannah Deacon, ředitelka Maple Tree Consultants, dodala: „Stále je co dělat, abychom podpořili pacienty s přístupem k tomuto legálnímu léku, a doufám, že celý sektor bude stát za touto důležitou iniciativou.“

Zdroj: cannabishealthnews.co.uk

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa