Zákaz kouření konopí ve venkovních prostorech v amsterdamské čtvrti Red Light začne tento měsíc

Zákaz kouření konopí ve venkovních prostorech v amsterdamské čtvrti Red Light začne tento měsíc

Nová vyhláška zakazující užívání konopí na ulicích v amsterdamské Red Light District má vstoupit v platnost koncem tohoto měsíce. 

Zákaz, který minulý týden oficiálně schválila amsterdamská městská rada, „vstoupí v platnost od 25. května a bude vynucován policií a místními úředníky,“ uvedla agentura Bloomberg, která poznamenala, že porušení nového zákona bude mít za následek 100 EUR ( nebo 109 $) pokuta.

Zákon nabídla amsterodamská městská rada v únoru, přičemž místní představitelé kritizovali „nepříjemnou“ a „pochmurnou“ atmosféru slavné noční čtvrti.

„Obyvatelé starého města hodně trpí masovou turistikou a zneužíváním alkoholu a drog v ulicích. Turisté také přitahují pouliční dealery, kteří zase způsobují kriminalitu a nejistotu. Atmosféra může být ponurá zejména v noci. Lidé, kteří jsou pod vlivem, se poflakují dlouho do noci venku. Obyvatelé nemohou dobře spát a čtvrť se stává nebezpečnou a neobyvatelnou,“ uvedla tehdy městská rada v prohlášení .

„Zákaz kouření na ulici by měl snížit obtěžování. Uvažujeme také u měkkých drog o zákazu výdeje v určitých časech. Pokud se obtěžování dostatečně nesníží, prošetříme, zda můžeme zakázat kouření konopí na terasách u kaváren apod.,“ pokračovala rada.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa