Konopná společnost Curaleaf stahuje downgrade, aby se udržela na Benchmarku, zatímco Wedbush stále překonává

Konopná společnost Curaleaf stahuje downgrade, aby se udržela na Benchmarku, zatímco Wedbush stále překonává

Curaleaf Holdings Inc. snížil rating u Benchmarku z nákupu na držení od Benchmark Research, zatímco Wedbush se rozhodl držet se svého nadprůměrného ratingu po výsledcích konopné společnosti za první čtvrtletí.

Benchmarkový analytik Mike Hickey v pátek řekl, že Curaleaf Holdings čelí nejistotě na amerických trzích s konopím, a to navzdory „solidním“ výsledkům za první čtvrtletí, které společnost zveřejnila ve středu.

Akcie Curaleaf ve čtvrtek vzrostly o 5,9 %. Akcie klesly v roce 2023 o 33 % ve srovnání s 20,5 % poklesem AdvisorShares Pure US Cannabis ETF a zisk 21,2 % podle Nasdaq ve stejném časovém období.

Curaleaf nezměnil svůj výhled tržeb pro tento rok, což podle Hickeyho „podle našeho názoru naznačuje pokračující výzvy v oblasti růstu“.

Analytik Benchmark Hickey také uvedl, že evropská expanze Curaleafu může být známkou toho, že se management rozšiřoval za hranice svého domácího trhu v USA, kde zůstává příležitost k růstu „významná“.

Rozhodnutí Curaleafu přeorientovat své podnikání mimo Kalifornii, Colorado a Oregon „signalizuje zoufalství“ a to, že firma „přehodnotí náš rating, až si uvědomíme jasnější představu o perspektivách růstu a iniciativách na úsporu nákladů“.

Mezitím analytik Wedbush Gerald Pascarelli zopakoval svůj nadprůměrný rating na Curaleafu poté, co výsledky společnosti za první čtvrtletí poskytly „solidní začátek“ roku uprostřed náročného prostředí.

„Curaleaf začíná v roce 2023 a je připraven splnit své cíle,“ řekl Pascarelli. Společnost se nadále zaměřuje na zlepšení cash flow prostřednictvím lepší efektivity, snižování nákladů a nižších kapitálových výdajů, dodal.

Mezitím analytik Alliance Global Partners Aaron Gray ve čtvrtek zopakoval hodnocení nákupu pro Curaleaf.

„Výsledky za 1. čtvrtletí nás povzbuzují, protože CURA zůstává na dobré cestě k pozitivnímu volnému peněžnímu toku (50 milionů – 60 milionů USD váženo do 4. čtvrtletí) a stále se staví na příležitosti dlouhodobého růstu (v USA i na mezinárodní úrovni),“ řekl Gray. .

Tržby Curaleafu za první čtvrtletí ve výši 336,5 milionu USD překonaly odhad analytiků ve výši 331,9 milionu USD, podle odhadů sestavených společností FactSet. Společnost vykázala upravenou ztrátu 5 centů na akcii, což je o cent lepší než ztráta 6 centů na akcii, kterou analytici očekávali.

Zdroj: https://www.marketwatch.com/

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa