S tím, jak v USA rostl počet států přátelských ke konopí, rostlo i užívání drogy mezi americkými pracovníky.

S tím, jak v USA rostl počet států přátelských ke konopí, rostlo i užívání drogy mezi americkými pracovníky.

Každoroční analýza lékařské laboratoře a testovací společnosti Quest Diagnostics ukazuje, že procento všeobecných amerických zaměstnanců, kteří byli v roce 2022 pozitivně testováni na konopí, dosáhlo nejvyšší úrovně, jaké kdy Quest zaznamenala, a která začala analyzovat roční údaje o testování drog na pracovišti v roce 1988. 

Z více než 6 milionů testů moči Quest analyzovaných v roce 2022 na užívání marihuany v obecné kategorii pracovníků – což vylučuje federálně pověřené pracovníky citlivé na bezpečnost, jako jsou piloti, řidiči kamionů, kteří podstupují rutinní testy na drogy – bylo 4,3 % pozitivních, oproti 3,9. % v roce 2021. To znamená nejvyšší počet pozitivních výsledků testů na marihuanu, jaký kdy Quest zaznamenal během 34 let, kdy analyzoval údaje o užívání drog na pracovišti. Počet všeobecných pracovníků, kteří měli pozitivní test na marihuanu po pracovním úrazu v roce 2022, byl 7,3 % ve srovnání s 6,7 % v roce 2021 – nejvyšší úroveň za 25 let.

„Zdá se, že tento historický nárůst koresponduje s prudkým nárůstem pozitivity marihuany v testech na drogy před nástupem do zaměstnání i po nehodě, což naznačuje, že změna společenského postoje k marihuaně může mít dopad na chování na pracovišti,“ Keith Ward, generální ředitel a viceprezident pro zaměstnavatele. řešení v Quest Diagnostics, uvedl v prohlášení. 

Více pracovníků ve federálně nařízených pozicích citlivých na bezpečnost také pozitivně testovalo užívání marihuany. V této skupině bylo ,98 % pozitivních testů na konopí na národní úrovni ve srovnání s 0,86 % v roce 2021.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa