Nejpravděpodobnější scénář pro akcie Aurora Cannabis nevypadá dobře

Nejpravděpodobnější scénář pro akcie Aurora Cannabis nevypadá dobře

Navzdory veškerému propouštění a vynaloženému úsilí o snižování nákladů zůstávají jeho finance problematické a investoři jednoduše nevidí mnoho důvodů, proč do podniku investovat. Akcie se obchodují hluboko pod 1 dolar na akcii a další zpětné rozdělení akcií je pro společnost nevyhnutelné. Pravděpodobný dlouhodobý scénář je, že společnost není schopna přežít – alespoň ne sama o sobě.

Investoři Aurora Cannabis by neměli očekávat obrat

Cena akcií Aurora Cannabis za poslední tři roky klesla o 96 %. Po určitém silném počátečním růstu v roce 2018, kdy Kanada legalizovala trh s rekreačními hrnci, příliv konkurence ztěžoval společnosti zůstat mimo červenou, a dokonce i pouhé generování konzistentního růstu je nyní výzvou.

Tržby ACB (čtvrtletní meziroční růst)© YCharts

Konopná společnost se zaměřila více na lékařskou marihuanu ve snaze zlepšit ziskovost. Ani to však nestačilo k obratu, protože společnosti nadále vznikají čisté ztráty. V tomto bodě je Aurora Cannabis pravděpodobně příliš hluboko, než aby vše obrátilo samo.

Postrádá hluboké kapsy, které má firma jako Canopy Growth díky partnerství s výrobcem piva  Constellation Brands , aby jí jednoduše umožnila přečkat bouři a investovat do příležitostí růstu na jiných trzích. K 8. únoru Aurora hlásila 310 milionů kanadských dolarů v hotovosti. To by mohlo stačit k tomu, aby světla zůstala rozsvícená, ale vzhledem k neustálému pálení peněz společnosti to neponechává mnoho prostoru pro růst.

ACB Cash from Operations (TTM)© YCharts

Převzetí může být nevyhnutelné

S tržní kapitalizací kolem 230 milionů dolarů by Aurora mohla být atraktivním cílem převzetí. Je pravda, že kdokoli převezme firmu, bude mít velkou úklidovou práci, aby zkrátil provoz. Ale vzhledem k tomu, že marihuanové společnosti jako SNDL a  Tilray Brands hledají akvizice, aby posílily svá portfolia, Aurora by mohla být vhodným cílem.

Společnost se snaží o silný lékařský byznys. Aurora je lídrem na kanadském trhu lékařské marihuany. Je také na 11 mezinárodních trzích s konopím, včetně Německa, Francie a Spojeného království. Silná globální přítomnost marihuany by mohla být v budoucnu cennější, zvláště když se nezdá, že by legalizace v USA byla nevyhnutelná. Společnosti by se mohly rozhodnout odejít do zámoří, než čekat, až se americký trh otevře.

Ať už jde o SNDL, Tilray nebo jiný obchod s marihuanou zaměřený na hledání příležitostí k růstu, Aurora má aktiva, která by se mohla pro potenciálního nabyvatele ukázat jako cenná.

Vyplatí se akcie Aurora Cannabis kupovat právě teď?

Pokud dojde k převzetí, hodnota akcií Aurora Cannabis by mohla vzrůst. Ale to je relativní, a i kdyby k obchodu došlo, mohlo by to být poté, co akcie poklesnou ještě dále, než kde jsou nyní. Může být extrémně riskantní koupit problémové akcie, jako je Aurora, jednoduše v naději, že by je mohla koupit jiná společnost. Neexistuje žádná záruka, kdy se to může stát a jakou hodnotu to přinese, bez ohledu na to, jak pravděpodobný scénář vypadá.

Zdroj: MSN.COM

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa