Malta – Maltský úřad pro konopí zveřejňuje nová „vylepšená“ pravidla pro konopné kluby

Malta – Maltský úřad pro konopí zveřejňuje nová „vylepšená“ pravidla pro konopné kluby

Maltský úřad pro odpovědné užívání konopí (ARUC) aktualizoval svůj průkopnický regulační rámec pro konopí pro dospělé po rozsáhlé kritice zúčastněných stran.

Maltská parlamentní tajemnice pro reformy Rebecca Buttigiegová a šéf ARUC Leonid McKay na tiskové konferenci v polovině května představili nový soubor „vyladěných“ pravidel, která se snažila řešit řadu problémů jako součást probíhajícího „procesu konzultací se zúčastněnými stranami“.

Dvojice také odhalila, že nyní bylo podáno sedm žádostí od potenciálních konopných sdružení, zatímco 11 jmen pro sdružení je nyní rezervováno, což naznačuje, že další žádosti jsou na cestě.

Zatímco zúčastněné strany chválily ARUC za to, že zůstala flexibilní a přijala zpětnou vazbu k některým otázkám, tvrdí, že pro mnoho „členů obecných komunit a původních pěstitelů je stále téměř nemožné“ zakládat sdružení.

„Doladěné“ předpisy 

Po tiskové konferenci ve čtvrtek 18. května zveřejnila ARUC 23. května svůj aktualizovaný regulační rámec .

V dubnu Business of Cannabis uvedl , že mnoho místních zúčastněných stran si stěžovalo, že ARUC se je samo proti sobě a že podmínky jsou mnoho těžkých překážek.

Klíčovým problémem mezi potenciálními vlastníky Cannabis Harm Reduction Association (CHRA) byl formát procesu žádosti, který stanovil, že všechny dokumenty musí být předloženy najednou s žádostí.

To znamenalo, že žadatelé byli povinni zajistit si potenciální vlastnictví vybrané nemovitosti po dobu trvání procesu žádosti, aby byli schopni poskytnout správnou dokumentaci.

ARUC nyní tento požadavek upravila, „aby umožnila potenciálním sdružením přijmout modulární přístup prostřednictvím procesu podávání žádostí“.

Další se týkala předpisů týkajících se přepravy konopí, o kterých Andrew Bonello, prezident ReLeaf Malta, dříve řekl, že Business of Cannabis se rovnalo tomu, že ARUC zachází s „konopím jako plutonium“.

Dříve byla přeprava konopí mezi místy, kde se pěstuje a kde se prodává, povolena pouze osobám s certifikací ADR, se stejnou licencí potřebnou k přepravě toxických, radioaktivních a výbušných látek.

Na základě nově pozměněných pravidel však bude ARUC vydávat vlastní certifikace, „které splňují všechna kritéria potřebná k zajištění bezpečné přepravy konopí“.

Mezi ně patří zajištění toho, aby se přeprava uskutečňovala pouze ve dne, aby se konopí přemisťovalo pouze v uzavřených nádobách v trezoru a aby bylo vozidlo kontrolováno, uzavřeno a sledováno.

Následovalo nakládání s odpady. Původně ARUC stanovil, že odpadní produkt musí být spálen na schválené skládce, což bylo od zúčastněných stran výrazně potlačeno nejen kvůli nadměrné finanční zátěži, ale také kvůli ekologickým úvahám.

Sdružení budou nyní moci jednoduše kompostovat svůj odpad, i když to musí probíhat v uzavřené nádobě; kompost musí být využíván jako živiny pro vlastní pěstitelské činnosti sdružení; a musí být udržován podrobný papírový záznam „všech fází postupu kompostování odpadu“.

V neposlední řadě přišlo testování, které vyžadovalo, aby asociace „testovaly naše konopí na úrovni desetkrát silnější, než je testováno léčebné konopí“, očekávané, že každý měsíc bude stát „tisíce a tisíce“, jen aby se zjistila kvalita produktu.

Dále se říká, že na ostrově jsou pouze dva testovací stroje a CHRA jsou žádány, aby zaznamenaly úrovně pro nejméně devět kanabinoidů.

Zatímco ARUC uvedl, že testovací „režim je zachován v celém rozsahu“, uvedl, že „frekvence a modalita, pomocí níž se testování bude konat, byly vyladěny tak, aby řešily riziko každé konkrétní složky testovacích kritérií“.

To znamená, že testování na profily fytokanabinoidů bude prováděno „periodicky“, spíše než u každé šarže, ale testování na věci, jako jsou bakterie, kvasinky, plísně a vlhkost, bude stále muset provádět sdružení „před vydáním každého šarže‘.

„Člověk by nyní očekával mnohem více aplikací“ 

Zatímco někteří chválili ochotu ARUC reagovat na zpětnou vazbu a měnit předpisy, aby se vypořádaly s obavami zúčastněných stran, pan Bonello naznačil, že je před námi ještě dlouhá cesta.

„Ačkoli je pozitivní, že se revidují zcela zbytečné náklady, celková účinnost „vyladěných“ předpisů se teprve ukáže.

„Mnoho z místních komunit a původních pěstitelů stále zjišťuje, že je téměř nemožné založit sdružení. Člověk si klade otázku, jak lze dosáhnout cílů boje proti nezákonnému trhu a zavádění sociální spravedlnosti, když jsou ignorovány potřeby těch, kteří za tuto reformu bojovali.

Pan McKay a paní Buttigiegová mezitím řekli, že věří, že „proces postupuje velmi dobře“ a že zpětná vazba, kterou od zakladatelů obdrželi, byla zatím pozitivní.

Parlamentní tajemník pro reformy dále navrhl, že se Malta brzy setká s dalšími zeměmi, které doufají, že zopakují svůj model.

Dvojice také uvedla, že ze sedmi asociací, které nyní předložily své žádosti, existovala směs pěstitelských postupů mezi metodami pěstování uvnitř a venku, přičemž většina měla 100 až 150 členů.

Nicméně vzhledem k tomu, že ARUC bylo založeno před více než rokem a půl, pan Bonello řekl, že „nejen by se dalo očekávat mnohem více žadatelů, ale že by již nyní měl fungovat zdravý počet“.

„Nicméně tvrdíme, že základní principy reformy jsou respektovány a jednáme v nejlepším zájmu komunity s úsilím skutečně zaměřeným na řešení sociální spravedlnosti a lidských práv.“

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa