USA – Pomalý začátek newyorského legálního trhu s marihuanou

USA – Pomalý začátek newyorského legálního trhu s marihuanou

US News hlásí, že newyorský trh s konopím nemá dostatek licencovaných maloobchodníků, aby prodali 300 000 liber konopí pěstovaného farmáři ve státě.

Publikace zdůrazňuje, že nyní probíhá další vegetační sezóna a zemědělci, kteří stále sedí na velké části loňské sklizně, jsou ve finanční tísni, protože jsou přímo vázáni na spuštění státního rekreačního trhu, protože proces udělování licencí na nové ambulanty se zpomalil. než se očekávalo.

Brittany Carbone, spoluzakladatelka Tricolla Farms, řekla: „Co opravdu potřebujeme vidět, je, že se více maloobchodníků otevře, a to nám ve skutečnosti poskytne udržitelné řešení.“

Guvernér státu Colorado podepsal zákon, který umožňuje online prodej konopí

Marihuana Moment uvádí, že nový zákon vybočuje ze stávajícího zákona, který výslovně zakazuje prodej konopí na internetu, a přidává další předpisy pro online obchodování.

Podle nových předpisů:

  • Zákazníci si budou muset konopné produkty fyzicky vyzvednout u prodejce, ale před návštěvou obchodu je mohou procházet a nakupovat online.
  • Prodejci budou muset v době nákupu online ověřit jméno a věk zákazníka.
  • Maloobchodníci budou muset zákazníkům poskytnout „digitální verze všech varovných nebo vzdělávacích materiálů, které je maloobchodní prodejna marihuany povinna zveřejňovat a poskytovat ve svých licencovaných prostorách“.
  • Zákazníci budou muset před dokončením nákupu „potvrdit příjem“ těchto materiálů.

Cílem návrhu zákona je „snížit hotovost v prostoru marihuany, což je něco, co je nesmírně důležité, protože když je v jakémkoli odvětví obrovské množství hotovosti, může to vést k některým znepokojivým výsledkům – konkrétně věcem, jako jsou loupeže,“ uvedl Sen. Kevin Van Winkle.

Cílem zákona z Arizony je rozšířit zmenšující se trh s léčebným konopím

MJ Biz Daily uvádí, že cílem návrhu zákona je výrazně snížit cenu karet léčebného konopí v době, kdy prodej a registrace pacientů dramaticky klesly, a snížit tak cenu karet ze 150 na 50 dolarů pro širokou veřejnost.

Kromě toho by veteráni dostávali karty zdarma a návrh zákona by rozšířil seznam způsobilých podmínek o poruchy autistického spektra a posttraumatickou stresovou poruchu.

Publikace zdůrazňuje, že počet kvalifikovaných lékařských pacientů s canis v Arizoně do dubna klesl na 127 266, což je pokles o téměř 85 000 pacientů od dubna 2022, a že celkový počet lékařských pacientů se snížil téměř o 57 % z 295 295 v prosinci 2020, poslední měsíc před zahájením rekreačního maloobchodního prodeje.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa