USA – Nevadští zákonodárci poslali guvernérovi návrh na zastavení penalizací atletů bojových sportů za marihuanu

USA – Nevadští zákonodárci poslali guvernérovi návrh na zastavení penalizací atletů bojových sportů za marihuanu

Nevadští sportovní regulátoři hlasovali pro zaslání navrhovaného regulačního dodatku guvernérovi, který by formálně chránil sportovce před penalizací za užívání nebo držení marihuany v souladu se státním právem.

Atletická komise státu Nevada (NSAC) se v úterý sešla, aby zvážila navrhovanou změnu, která by kodifikovala politiku, která byla neformálně zavedena v roce 2021. Členové hlasovali pro zařazení reformy konopí do administrativního procesu, který má být přijat do jejích pokynů, a nejprve ji zaslali guvernérovi Joeovi Lombardovi (R).

stanovení o marihuaně jsou jen některé z regulačních změn, které komise přijala jako součást komplexního přezkumu, který musí všechny státní orgány dokončit na základě výkonného příkazu guvernéra.

NSAC, která reguluje neozbrojené bojové sporty ve státě, jednomyslně hlasovala pro zastavení penalizace profesionálních bojovníků za pozitivní test na marihuanu v roce 2021, ale tato politika nebyla začleněna do kodexu. Nová novela by to změnila.

Analytik z komise pro Marijuana Moment řekl, že „navrhovaná změna regulace je sice zahrnuta na seznamu poskytnutém guvernérovi, ale předtím, než jakákoli regulace nabude účinnosti, bude muset projít formálním procesem přijetí regulačních opatření nastíněným ve správním kodexu Nevady.

Regulační orgány se také chystají přidat do kodexu samostatnou novou sekci, která říká, že „držení, užívání nebo konzumace konopí nebo produktů z něj odvozených se nebude považovat za porušení antidopingu podle této kapitoly, bez ohledu na zákony jurisdikce, kde k takovému držení, používání nebo spotřebě dochází za předpokladu, že takové držení, používání nebo spotřeba je legální podle zákonů státu Nevada.“

Zdá se, že by to znamenalo, že sportovci, kteří konzumují marihuanu v jakémkoli státě, bez ohledu na jejich zákony o konopí, nebudou čelit sankcím, pokud je tato činnost legální podle nevadské legalizační politiky.

Zdroj: marijuanamoment.net/

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa