Chráníme se nejen před letním sluncem! Udržujeme si také svěží energii

Chráníme se nejen před letním sluncem! Udržujeme si také svěží energii

Léto je konečně tady a s ním i spousta dovolených a venkovních aktivit, které se dají vykonávat venku. Od cyklistiky, přes turistiku až po kempování venku. Dlouhé pobyty na slunci si však žádají také nějakou péči a ochranu své tělesné schránky. I slunce totiž dokáže být pro lidské tělo nebezpečné. Jak se před ním můžeme nejlépe chránit?

Na léto se těší po dlouhé zimě spousta z nás. Konečně se dá provozovat tolik sportů a aktivit, které nám celou zimu chyběly. Milovníci kempingu mohou konečně oprášit svou výbavu a vyrazit do přírody. Letní podmínky umožňují všem milovníkům divoké přírody také snadnější treky. No prostě není nad to, vyrazit v krásném slunném dni na túru a svlažit se při tom klidně v nějakém rybníku, jezeře, či řece.

Prevence je důležitá

Asi nikdo si nechce kazit pěkný výlet úpalem nebo úžehem. Proto je důležité dodržovat při pobytu na slunci některá pravidla. Slunce bývá nejsilnější mezi jedenáctou a patnáctou hodinou. V tuto dobu je nejlepší se přímému pobytu na slunci vyhnout. Pokud však nemáte zbytí, pak je nutno dodržovat dostatečný přísun tekutin. Pít, pít a zase pít! Na přímém sluníčku určitě používejte nějakou pokrývku hlavy. Vhodné jsou šátkykšiltovky, ale v nouzi postačí i jakýkoliv kus látky. Na slunci choďte dostatečně oblečení, a také nezapomínejte na ochranné krémy s dostatečným UV faktorem, které předejdou popáleninám a vzniku rakoviny kůže.

Takto např. vypadají nápoje GFarma Labs obohacené THC

V letních dnech myslete na dostatečný příjem tekutin. Konopné nápoje či nápoje obsahující CBD jsou mnohokrát nejen zdravé ale i chutné. Pomohou vám pozvednout náladu.

Další důležitou prevencí je také ochrana očí před dopadem slunečních paprsků. Ty spolehlivě ochráníte kvalitními slunečními brýlemi s UV filtrem, který dokáže odrážet nebezpečné sluneční paprsky. Nenoste ledajaké brýle, ale skutečně kvalitní, které opravdu UV filtr mají. Ne všem brýlím na trhu můžete věřit, a tak je dobré se na UV filtr informovat. 


Letní radovánky a aktivity v nás vzbuzují radost a potěšení. Nezapomínejme však na to, že i letní počasí se může stát pro člověka nebezpečím a je potřeba tomu nebezpečí předcházet. Pokud budete dodržovat alespoň tyto základní zásady, váš pobyt na slunci se určitě nezmění v nepříjemný zážitek. Zdraví máme jen jedno a je potřeba o něj pečlivě dbát. Pokud se tedy chystáte do přírody, dodržujte jednoduchá pravidla, správně se vybavte a věříme, že budete mít skvělý zážitek. Takže vstříc novým letním dobrodružstvím a pečujte o sebe!

Převzato: top-armyshop.cz/

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa