Léčivé konopí „změna pro život“ pro Tourettův syndrom!

Léčivé konopí „změna pro život“ pro Tourettův syndrom!

Byly zveřejněny výsledky jedné z prvních robustních klinických studií, které naznačují, že léčebné konopí účinně léčí oslabující účinky Tourettova syndromu.

Závěry nové klinické studie doplňují malý, ale rostoucí soubor důkazů na podporu užívání léčebného konopí u Tourettova syndromu. 

Tourettes je neurologická porucha, která způsobuje řadu příznaků včetně vokálních a motorických tiků. Tiky jsou náhlé záškuby, pohyby nebo zvuky, kterým lidé nejsou schopni zabránit. V mnoha případech tiky nejsou škodlivé pro celkové zdraví člověka, ale těžké Touretteovy choroby mohou mít stále obrovský dopad na kvalitu jejich života.

Stávající možnosti léčby zahrnují behaviorální terapie, jako je Habit Reversal Therapy (HRT) a Comprehensive Behavioral Intervention Therapy (CBIT), stejně jako řadu psychiatrických léků. 

Nicméně malý počet raných vědeckých studií – spolu s množstvím neoficiálních důkazů naznačuje, že konopí může být účinnou léčbou, navíc je legálně předepisováno pro tento stav v US včetně Spojeného království. 

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa