Cannabishealthnews: Německo postupuje vpřed s revidovaným plánem legalizace konopí – co je nejnovější?

Cannabishealthnews: Německo postupuje vpřed s revidovaným plánem legalizace konopí – co je nejnovější?

Revidovaný plán legalizace konopí v Německu by měl být podle zpráv předložen kabinetu do poloviny srpna. 

Harmonogram procesu legalizace konopí pro dospělé v Německu je stále jasnější.

Podle informací německých médií by měla být upravená legislativa předložena vládě do poloviny srpna .

Katja Mast, parlamentní tajemnice skupiny SPD v Bundestagu, řekla: „Očekávám, že se návrh zákona dostane do parlamentu nejpozději po období mimo zasedání. Termín odpovídá polovině srpna.

Projekt je v současné době koordinován mezi ministerstvy, ale podle Masty představují klíčové body, které v dubnu představili ministr zdravotnictví Karl Lauterbach (SPD) a ministr zemědělství Cem Özdemir (Zelení), „dobrý základ“ pro legislativu. 

Revidovaný německý projekt legalizace

V říjnu loňského roku Lauterbach oznámil počáteční plány na provedení plné legalizace konopí pro dospělé s kontrolovaným prodejem ve specializovaných prodejnách. 

Návrhy se však snažily získat souhlas Evropské unie, která údajně považuje plnou legalizaci konopí za neslučitelnou s pravidly EU.

Místo toho vládní koalice rozvíjí plány na „lehčí“ projekt legalizace konopí, které v dubnu představili Lauterbach a Özdemir. 

Podle nových návrhů by konopí bylo původně odstraněno ze zákona o kontrole narkotik a povoleno osobní držení až 25 gramů. Jednotlivci by mohli pěstovat až čtyři rostliny a síť Cannabis Social Clubs by poskytovala přístup ke konopí prostřednictvím členského systému.

Ve druhé fázi by se komerční pěstování a prodej konopí na specializovaných prodejních místech nebo v lékárnách v „licencovaném a vládou kontrolovaném rámci“ testovalo po dobu pěti let v pilotních regionech. Výsledky budou sledovány vědeckovýzkumnými orgány.

Změna „paradigmatu“ v drogové politice 

Několik bodů nových návrhů je stále v jednání. 

Lauterbach chce například zakázat prodej poživatin, ale někteří členové FDP a Zelených považují tuto formu konzumace konopí za méně škodlivou než spalování.

Pro modelové regiony bude nutný druhý návrh zákona, který bude muset EU přezkoumat.

„S návrhem zákona o regionálních a obecních pilotních projektech počítáme na podzim,“ řekl Mast. 

„Chceme změnu paradigmatu v drogové politice. Legalizace konopí je pro nás nejen otázkou spravedlnosti, ale je nezbytná zejména z hlediska ochrany dětí a mládeže a také ochrany zdraví.“

Autor: Aurélien Bernard

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa