Chystáte se na dovolenou? A s receptem na léčebné konopí?

Chystáte se na dovolenou?  A s receptem na léčebné konopí?

Vzhledem k tomu, že se konopí stává stále dostupnějším v mnoha zemích po celém světě, možná není překvapivé, že vyhledávání na Googlu „místa pro dovolenou přátelská k trávě“ je na vzestupu. Ale pokud jde o cestování do zámoří, může být kolem užívání konopí mnoho nejistoty a úzkosti, zvláště pokud jste držitelem předpisu a potřebujete ho s sebou z léčebných důvodů. 

Nestačí předpokládat, že vás pustí do země na váš předpis, jen proto, že léčebné konopí je tam legální.

Pokyny od Medical Cannabis Clinicians Society doporučují, aby pacienti vždy kontaktovali ambasádu a ověřili si právní situaci v zemi, kterou navštěvují, předtím, než kamkoli vycestují se svým předpisem.

Některé země nerozlišují mezi rekreačním a léčebným užíváním konopí a některé země udělují tvrdé tresty, pokud je osoba přistižena v držení, i když je držitelem předpisu.

Některé země vyžadují potvrzení od lékaře, některé vyžadují předložení žádosti na ambasádě žádající o vycestování, některé omezují množství léků, se kterými můžete cestovat, tj. zásobu až na 30 dní. Doporučuje se vyhledat a potvrdit jakékoli pokyny písemně.

Pokud země vyžaduje předložení dokladu na hranici, měl by jej vystavit předepisující lékař a měl by obecně obsahovat:

– jméno a datum narození cestujícího

– vstupní země a délka pobytu

– seznam léků, včetně množství, které se přepravuje, dávek a síly

– podpis předepisujícího lékaře.

Pokud se prokáže, že cestování s předepsaným konopím je v určité zemi povoleno, doporučuje se, aby cestující nosili své léky v původním balení spolu s kopií předpisu a další relevantní dokumentace. 

Mohlo by být rozumné uchovávat elektronickou verzi všech vašich dokumentů uložených v mobilním telefonu nebo prostřednictvím e-mailu a zároveň mít po ruce kontaktní informace předepisujícího lékaře.

Pokud se při cestování s léky setkáte s nějakými právními problémy, možná budete muset požádat o právní radu a pomoc u odborné společnosti. Taková jedna je americká Release, jejíž podrobnosti naleznete zde.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa