Přemýšlíte o tom, že letos v létě někam vyrazíte? Co takhle Pro Cannabisové destinace?

Přemýšlíte o tom, že letos v létě někam vyrazíte? Co takhle Pro Cannabisové destinace?

Přemýšlíte o tom, že letos v létě vyrazíte? V novém průzkumu byly právě hodnoceny celosvětově nejvíce prokannabisové prázdninové destinace. 

Vzhledem k tomu, že se konopí stává stále dostupnějším v mnoha zemích po celém světě, možná není překvapivé, že vyhledávání na Googlu „místa pro dovolenou přátelská ke konopí“ je na vzestupu.

Konopí je také nejčastěji konzumovanou drogou v Evropě, odhaduje se, že ho za poslední rok užilo asi 23 milionů lidí a tisíce pacientů nyní předepisují léky na bázi konopí po celém kontinentu. 

Pokud doufáte, že letos v létě odletíte do slunečného podnebí a konopí je velkou součástí vašeho života, ať už pro léčebné, duševní, společenské nebo rekreační účely, dává smysl, že chcete být moci si to užít o pauze.

Ale pokud jde o cestování do zámoří, může být kolem užívání konopí mnoho nejistoty a úzkosti, zvláště pokud jste držitelem předpisu a potřebujete ho s sebou z léčebných důvodů. 

Nikdo nechce čelit dilematu, kde bude týdny bez léků, nebo že by mohl mít problémy s vymáháním práva v zámoří.

Weedar, distribuční platforma pro značky konopí v USA, sestavila „dokonalého cestovního průvodce“ pro znalce konopí, kteří hledají přívětivou prázdninovou destinaci. 

Tým analyzoval 48 nejoblíbenějších turistických destinací podle Condé Nast Traveler a seřadil je na základě čtyř různých kritérií: legálnost konopí v dané zemi, průměrné náklady, jaké sankce vám mohou hrozit za malý poplatek za držení a procento lidí užívajících konopí v dané oblasti.

Na vrchol seznamu se dostala Kanada, která v roce 2018 legalizovala konopí pro dospělé a sama je necelá třetina spotřebitelů konopí. Ceny jsou také přiměřeně dostupné a můžete legálně nosit až 30 g a kouřit na veřejných místech – se spoustou ohromujících scenérií, které si můžete užít.

Blíže k domovu se na seznam dostaly  Itálie, Nizozemsko , Španělsko, Portugalsko a Rakousko. Mezitím byla Austrálie považována za třetí „nejpřátelštější“, přestože je tam konopí stále federálně nezákonné.

V roce 2019 australské kapitálové teritorium schválilo zákon, který umožňuje držení a pěstování malého množství (do 50 g) konopí pro osobní potřebu, ale může být drahé za průměrně 10 dolarů za gram. 

Zde je úplný seznam podle Weedara:

  1. Kanada
  2. Mexiko
  3. Austrálie
  4. Itálie
  5. Holandsko
  6. Chile
  7. Argentina
  8. Španělsko
  9. Portugalsko
  10. Kostarika
  11. Belize
  12. Thajsko
  13. Peru
  14. Rakousko
  15. Jižní Afrika

Kompletní rozpis a další podrobnosti si můžete přečíst zde 

A poslední poznámka…

Zákonnost konopí se v jednotlivých zemích značně liší, proto je důležité před cestou zkontrolovat předpisy zvolené destinace, zejména pokud jste držitelem lékařského předpisu. Zatímco některé země nyní mají relativně progresivní zákony o užívání pro dospělé, jiné nepovolují lékařské použití, nebo dokonce CBD. 

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa