Konopná společnost Tilray uzavírá akvizici Hexo, očividně šetří náklady

Konopná společnost Tilray uzavírá akvizici Hexo, očividně šetří náklady

Společnost zabývající se konopím a alkoholem Tilray Brands uzavřela akvizici kanadského výrobce konopí Hexo Corp. a vytvořila to, co Tilray popsal jako „největší kanadskou společnost zabývající se konopím podle příjmů“.

Dokončená akvizice, oznámená pozdě ve čtvrtek, přichází poté, co akcionáři Hexo schválili 14. června transakci.

V dubnu 2022 Tilray a Hexo uzavřely „strategickou alianci“ , díky níž Tilray získal dluh Hexo výměnou za právo koupit akcie Hexo.

Následná akviziční dohoda byla oznámena o rok později za celkovou kupní cenu zhruba 56 milionů $.

Držitelé kmenových akcií Hexo obdrželi 0,4352 akcie Tilray na akcii Hexo a Tilray vydala v souvislosti s akvizicí zhruba 19,5 milionu kmenových akcií.

Hexo „ očekává, že její kmenové akcie budou brzy vyřazeny z TSX a Nasdaq,“ uvedla společnost, nyní dceřiná společnost Tilray, v tiskové zprávě.

Tilray uvedla, že akvizice upevnila její nejvyšší tržní podíl v kanadském konopí a poskytla příležitosti pro sloučenou společnost „optimalizovat (své) prodejní, marketingové a distribuční sítě, aby posílila komerční stopu Tilray a urychlila růst podílu na trhu.

Úspory nákladů se odhadují na „více než 27 milionů USD na ročním základě před zdaněním, poháněné synergiemi napříč výrobou, prodejem, marketingem, distribucí a firemními úsporami, s potenciálním přírůstkovým nárůstem vyplývajícím z konsolidace obalů, nákupu, dopravy a logistiky.”

Tilray i Hexo jsou ztrátové: Hexo minulý týden vykázalo ve třetím čtvrtletí čistou ztrátu 129,7 milionů kanadských dolarů (98 milionů dolarů), zatímco poslední čtvrtletní čistá ztráta Tilray byla 1,2 miliardy dolarů .

Akcie Tilray se obchodují jako TLRY na Nasdaq a Toronto Stock Exchange .

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa