Producent konopí Canopy se rozchází s auditorem a může ušetřit miliony

Producent konopí Canopy se rozchází s auditorem a může ušetřit miliony

Hlavní účetní Canopy Growth Corp. rezignovali 22. června , ale společnost MJBizDaily řekla , že tento krok byl „společným rozhodnutím“ s auditorem a nesouvisí s nedávnými účetními problémy.

„Dne 22. června 2023 společnost KPMG LLP, která sloužila jako nezávislá registrovaná veřejná účetní firma Canopy Growth Corporation, odmítla kandidovat na znovuzvolení a rezignovala jako nezávislá registrovaná veřejná účetní firma společnosti,“ uvedl Canopy v regulačním prohlášení u Americká komise pro cenné papíry a burzu.

Tržby společnosti Canopy za fiskální rok 2022 byly nedávno přehodnoceny níže, o 10 milionů kanadských dolarů (7,5 milionu USD), zatímco dosavadní tržby za fiskální rok 2023 byly sníženy přibližně o 14 milionů CA$.

Společnost Canopy vykázala za svůj fiskální rok končící 31. března čistou ztrátu 3,3 miliardy CA$ a varovala před „významnými nesprávnostmi“ v minulých zveřejněních.

Canopy již dříve uvedl, že přepracované údaje souvisely s mezinárodními prodeji, které byly nesprávně uznány předchozím vedením BioSteel Sports Nutrition.

The Smiths Falls, Ontario, producent získal BioSteel v roce 2019.

Dne 22. června 2023 společnost Canopy najala auditorskou společnost PKFOD, aby nahradila KPMG jako svou novou nezávislou veřejnou účetní firmu.

„Tato změna již nějakou dobu probíhá a nesouvisí s přehodnocením příjmů BioSteel, ale odráží společné rozhodnutí mezi Canopy Growth a KPMG,“ uvedl mluvčí Canopy v písemném prohlášení pro MJBizDaily .

Mluvčí navrhl, že by tato změna mohla společnosti ušetřit 25 % až 50 % ročních účetních nákladů, které byly v předchozím fiskálním roce zhruba 6 milionů CA$.

V hovoru s analytiky, aby prodiskutovali čtvrtletní zisky, generální ředitel David Klein řekl, že je důležité „v tomto klíčovém období jednat rychle a zajistit stabilitu podniku“.

Generální ředitel uvedl, že Canopy propustil několik členů vedoucího týmu BioSteel a zvažuje soudní spor s cílem získat náhradu škod a nákladů spojených s prodejním neštěstím BioSteel.

Akcie Canopy se obchodují jako  WEED  na burze v Torontu a  CGC na Nasdaq.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa