Výrobce konopí Cronos podporovaný společností Altria přemýšlí o prodeji společnosti

Výrobce konopí Cronos podporovaný společností Altria přemýšlí o prodeji společnosti

NEW YORK, 6. července (Reuters) – Cronos Group Inc (CRON.TO) , kanadský producent konopí podporovaný výrobcem cigaret Altria Group Inc (MO.N) , ve čtvrtek potvrdil, že přemýšlí o možnosti prodeje společnosti a jedná již s potenciálními kupci, co o jednání informovala agentura Reuters.

Cronos spolupracuje s finančními poradci a již vyřizuje zájmy o dohodě i s jinými společností, včetně americké společnosti Curaleaf Holdings Inc (CURA.CD).

Budoucnost konopného průmyslu je nejistá, protože příznivější regulační režimy v Severní Americe podnítily tvrdou konkurenci mezi více společnostmi.

Rekreační užívání konopí je nyní legální ve 23 státech USA . Pěstování a prodej marihuany zůstává podle federálních zákonů USA ilegální, ačkoli administrativa prezidenta Joea Bidena naznačila, že usiluje o přezkoumání klasifikace této drogy.

Za první čtvrtletí Cronos vykázal čistou ztrátu 19,3 milionu dolarů ve srovnání se ztrátou 32,7 milionu dolarů před rokem. Čistý zisk klesl o 20 % na 20,1 milionu USD. Podle zprávy za první čtvrtletí má Cronos celkovou hotovost, včetně krátkodobých investic, asi 836,43 milionu dolarů.

Altria, která drží 41% podíl ve společnosti Cronos, do společnosti v roce 2019 investovala 1,8 miliardy dolarů.

(1 dolar = 1,3363 kanadského dolaru)

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa