Klinické studie neustále ukazují, že konopí má „slibný potenciál“ pro boj s chronickou či neuropatickou bolestí, říká zpráva

Klinické studie neustále ukazují, že konopí má „slibný potenciál“ pro boj s chronickou či neuropatickou bolestí, říká zpráva

Nová zpráva uvádí, že bolest je nejčastějším příznakem léčeným v klinických studiích kanabinoidů s léky na bázi konopí, které v této oblasti trvale vykazují „slibný potenciál“. 

Navzdory řadě nově vznikajících oblastí výzkumu zůstává bolest od roku 2010 nejběžnější indikací, která má být studována v klinických studiích souvisejících s kanabinoidy.

Nová zpráva, kterou viděl Cannabis Health před zveřejněním, zkoumá současný stav vědy o konopí s podrobným rozpisem klinických studií, které byly v této oblasti provedeny za poslední desetiletí.

Významná část těchto studií se soustředí na bolest, napříč řadou různých diagnóz.

Chronická nebo neuropatická bolest, zahrnující stavy, jako je fibromyalgie /myofasciální bolest, bolest související s rakovinou, je zvláště převládající, stejně jako bolest spojená s neurodegenerativními onemocněními, jako je MS a Parkinsonova choroba. 

Další bolestivé stavy řešené v těchto studiích zahrnují pooperační a pooperační bolest; pánevní bolest, jako je endometrióza; bolest kolen nebo zad; zlomeniny; bolest související se zánětlivým onemocněním střev ; a různé další. 

Podle zprávy probíhající a dokončené klinické studie trvale prokazují, že medicína založená na kanabinoidech má „slibný potenciál“ pro zmírnění bolesti, zejména chronické a neuropatické bolesti.

Zdroj: Cannabishealthnews.co.uk

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa