V ukrajinském parlamentu prošel prvním čtením návrh zákona o legalizaci léčebného konopí

V ukrajinském parlamentu prošel prvním čtením návrh zákona o legalizaci léčebného konopí

Ukrajinský parlament schválil návrh zákona, jehož cílem je legalizovat léčebné konopí v zemi. Úspěšné hlasování potvrdili lidovci Iryna Heraščenková a Jaroslav Železnyak , přičemž 268 poslanců podpořilo zákon. 

„Dlouho očekávaný návrh zákona o léčebném konopí prošel prvním čtením. Ale tento návrh zákona není ani tak o medicíně, jako o průmyslovém pěstování konopí a korupčních schématech ze strany vlády ohledně povolení a rozvoje obrovských finančních toků,“ napsala Iryna Heraščenková.

Než se však zákon stane zákonem, musí po nezbytné finalizaci projít druhým čtením a následně být zaslán prezidentovi k podpisu.

Prezident Volodymyr Zelenskyj již vyjádřil podporu návrhu zákona a vyzval poslance, aby pro něj hlasovali na konci června.

Návrh zákona předložený ministerstvem zdravotnictví nastiňuje několik klíčových ustanovení. V první řadě navrhuje zavést systém licencí pro pěstování kmenů konopí určených pro lékařské účely.

Subjekty, které se chtějí zapojit do pěstování konopí pro lékařské, průmyslové nebo vědecké a technické činnosti, budou muset získat příslušné povolení.

Návrh zákona dále prosazuje přísné sledování výroby a distribuce léčebného konopí a souvisejících produktů. Každá šarže léků bude označena jedinečným čárovým kódem, který zajistí komplexní sledování v celém dodavatelském řetězci.

Návrh dále požaduje zavedení elektronického registru pro evidenci pohybu léčebného konopí. Pacienti budou mít přístup k lékům na bázi konopí pouze s platným předpisem od kvalifikovaného lékaře na základě příslušné lékařské diagnózy.

Zdroj: Kyivpost.com

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa