Ghana: Parlament schválil návrh zákona, který umožňuje pěstování konopí pro průmyslové a léčebné účely

Ghana: Parlament schválil návrh zákona, který umožňuje pěstování konopí pro průmyslové a léčebné účely

Ghanský parlament schválil zákon Komise pro kontrolu narkotik z roku 2023, v důsledku čehož bylo ministerstvu vnitra umožněno vydávání licencí na pěstování konopí. Tímto se poprvé v Ghaně otevřely cesty pro využití této všestranné rostliny v různých prospěšných podnikatelských záměrech.

Tento milník přichází poté, co Nejvyšší soud zasáhl a prohlásil Ghanský paragraf 43 zákona za protiústavní, čímž bránil hladkému schválení legislativy. 

Dne 12. července 2023 přijal Parlament návrh zákona Komise pro kontrolu narkotik (pozměňovací návrh) z roku 2023, který sestává z jediné klauzule, která po schválení zmocní ministra udělovat licence na pěstování konopí v zemi.

Uzákoněním této možnosti učinila Ghana významný krok k využití potenciálních výhod pěstování konopí. Tím, že vláda umožní kontrolované pěstování konopí s omezeným obsahem THC, chce využít jeho průmyslový potenciál a prozkoumat jeho využití při výrobě vlákniny a semen. Léčivé vlastnosti konopí lze navíc nyní dále zkoumat a využívat regulovaným způsobem.

Očekává se, že tento legislativní milník připraví cestu pro rozvoj dobře regulovaného odvětví konopí v Ghaně a zajistí, že jeho pěstování a používání bude dodržovat přísné pokyny a standardy kvality.

Zdroj: www.africanews.com

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa