OCB: 200 let odbornosti a stálých inovací

OCB: 200 let odbornosti a stálých inovací

Rolovací papírky jsou jednoduché, ale to neznamená, že postrádají inovace, jak dokazuje OCB . Rodinná značka inovuje již velmi dlouho.

Kořeny OCB sahají více než 200 let do doby, kdy bratři René a Guillaume Bolloré v roce 1822 postavili papírnu u řeky Odet ve Francii. Řeka poskytovala ideální zdroj čisté vody, základní ingredience pro výrobu kvalitního papírku. Podnik vzkvétal a v roce 1893 přesunul provoz do modernějšího zařízení v Cascadec. Tam se v roce 1918 zrodila značka OCB a stále inovuje.

Republic Brands Cascadec Mill - 1917 web
Mlýn Cascadec v roce 1917.

„Naše jméno vzdává poctu řece Odet, mlýnu Cascadec a původu rodiny Bolloré v regionu Bretaň ve Francii,“ řekla Becky Roll, ředitelka příjmů společnosti Republic Brands, která distribuuje OCB ve Spojených státech. „Naše rodinná papírna, která v roce 2022 oslavila své 100. narozeniny, dnes stojí na Lac Léman, také známém jako Ženevské jezero, na úpatí francouzských Alp, vedle zařízení na stáčení vody Evian.“

Republic Brands Workers - 1930 web
Dělníci balící rolovací papírky v roce 1930.

Jako Francouz, kde je planetární správa životním stylem, se OCB zavázala k udržitelnosti. Papírna je z velké části poháněna kotlem na biomasu, který ročně ušetří 11 500 tun CO2 a voda vracená do jezera je o 70 procent čistší, než vyžadují předpisy. Práce a úsilí potřebné ke snížení dopadu na životní prostředí nejsou marketingovým trikem, řekl Roll, ale jednoduše „správnou věcí“.

Oddanost společnosti k ochraně zdrojů je hluboká. Produkty i obaly jsou vytvářeny pomocí udržitelných materiálů a metod. „Naši inženýři vedou průmysl ve výrobě produktů a obalů z udržitelně sklizených materiálů, včetně konopí, dřevěné buničiny, bambusu, rýže a akáciové gumy,“ řekl Roll.

Nákladní automobily Republic Brands OCB - 1939 web
Dodávkové vozy OCB, 1939.

Žádná jiná společnost v odvětví rolovacího papírků nemá tak slavnou historii a odhodlání k péči o životní prostředí. Ale to je jen část toho, co dělá OCB lídrem na trhu. Společnost Roll navíc připisuje popularitu a dlouhou životnost společnosti kvalitě produktů a inovacím. Vezměme si například její hnědé rýžové papírky.

Hnědé rýžové papírky OCB jsou nebělený produkt vyrobený z červené rýže od farmářů v deltě řeky Camargue ve Francii „Delta Camargue je chráněná mokřad, kde se daří růžovým plameňákům a divocí koně se stále volně potulují,“ řekl Roll. Rýže je smíchána s organickým konopím pocházejícím z družstva ekologických farmářů v Champagne.

V roce 2020 společnost OCB představila 100% bambusový papírky. Bambus je jednou z nejrychleji rostoucích rostlin na světě, což z něj činí optimální volbu pro udržitelnou produkci. Náročným spotřebitelům také poskytuje plynulé a pomalé kouření. OCB nabízí rolovací papírky i kornouty z ekologického bambusu a dalších produktů. Společnost nedávno přidala do svého inventáře šišky hnědé rýže. Roll věří, že OCB je jedinou společností, která v současnosti nabízí jak skutečnou rýži, tak bambusové produkty.

OCB se také odděluje od ostatních v prostoru pečlivým sledováním každého kroku výrobního procesu. „Jsme jedineční v odvětví rolovacího papírku díky naší vertikální integraci napříč našimi rodinnými společnostmi,“ řekl Roll. „Kontrolujeme kvalitu, konzistenci a proces výroby papírku – od vstupních surovin a vazby pro každý styl až po tenkost každého papírku.“

Konopný průmysl v USA může být rozdělen do státních trhů, ale OCB má globální zastoupení. Její produkty francouzské výroby jsou dostupné ve více než 100 zemích. A společnost si udržuje globální perspektivu a zároveň působí lokálně. Nejen, že používá materiály, které minimalizují poškození planety, ale OCB také pomáhá vytvářet pozitivní ekonomický dopad na místní ekonomiky.

„Guyline každého papírku OCB používá přírodní akáciovou gumu,“ řekl Roll. „V oblasti Sahelu v Africe se OCB spojila s mezinárodní nevládní organizací s názvem Seedballs Kenya za účelem distribuce akátových semen pro obnovu degradovaných lesů a krajiny v zemi. Vytvořili jsme filmy ve stylu dokumentárních filmů, abychom se podělili o příběh Seedballs Kenya a o důležitosti udržitelně sklizené akáciové gumy pro komunity v regionu.“

Všechny papírky OCB obsahují vodoznak, který zobrazuje maják, univerzální symbol naděje a bezpečí. Symbolika odpovídá odhodlání OCB osvětlit cestu vpřed, ale je také svědectvím o bohaté historii společnosti.

„Maják v Bénodet leží u ústí řeky Odet poblíž původní papírny z roku 1822,“ řekl Roll. „Je to maják dokonalosti a představuje závazek společnosti OCB ke kvalitě, udržitelnosti a neustálým inovacím.“

Zdroj: mgmagazine.com/

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa