Akcie konopné společnosti Canopy Growth se po oznámení plánu na snížení dluhu propadly

Akcie konopné společnosti Canopy Growth se po oznámení plánu na snížení dluhu propadly

SMITHS FALLS, Ont. — Akcie společnosti Canopy Growth Corp. klesly o více než 30 procent poté, co oznámila, že podepsala smlouvy se svými zajištěnými a nezajištěnými věřiteli, aby snížila svůj dluh. Aby tak učinila vydá ale 90,4 milionu akcií plus nový konvertibilní dluh.

Akcie konopné společnosti klesly o 30 centů, tedy asi o 35 procent, na 55 centech v dopoledním obchodování na burze v Torontu.

Canopy říká, že plán pomůže snížit její celkový dluh o přibližně 437 milionů dolarů během příštích šesti měsíců a sníží roční úrokové náklady o přibližně 20 až 30 milionů dolarů. 

Finanční ředitelka Canopy Judy Hong říká, že dohody umožní společnosti zachovat hotovost a dále zlepšit její rozvahu prostřednictvím narůstajícího a smysluplného snížení jejího celkového dluhu.

Společnost tvrdí, že splatí přibližně 193 milionů dolarů ve stávajících dluhopisech se směsí hotovosti, 90,4 milionů akcií a 40,4 milionů dolarů v nových nezajištěných neúročených konvertibilních dluhopisech. Canopy také sníží dluh ve výši 100 milionů USD poskytnutý na základě úvěrové smlouvy za hotovostní platbu ve výši 93 milionů USD s očekáváním dalšího snížení jistiny o 95 centů na dolar po dokončení prodeje určitých aktiv.

Společnost prodává některá svá zařízení v rámci organizační transformace oznámené v loňském roce, která má pomoci snížit výdaje. 

Tato zpráva od The Canadian Press byla poprvé zveřejněna 14. července 2023.

Zdroj: www.coastreporter.net

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa