Nové Mexiko ruší maloobchodní povolení pro výdejnu kalifornského konopí

Nové Mexiko ruší maloobchodní povolení pro výdejnu kalifornského konopí

Od zahájení trhu pro dospělé v loňském roce v Novém Mexiku, jde o první takové vynucovací opatření ze strany regulačních orgánů.

Úřady Nového Mexika zrušily povolení k podnikání konopné lékárně Paradise Distro v Albuquerque za prodej marihuany dodané z Kalifornie, což je v rozporu se státním i federálním zákonem.

U společnosti Paradise Distro bylo zjištěno, že prodává konopné produkty s označením vyrobeným v Kalifornii, vystavuje poživatiny a koncentráty, které nebyly přítomny na přepravních dokumentech, a nepřesně uvádí tržby ve výši téměř 65 000 USD, podle tiskové zprávy z oddělení regulace a licencí v Novém Mexiku .

Po důkazním slyšení 27. dubna – kterého se nikdo z Paradise Distro nezúčastnil – vydalo NMRLD ve čtvrtek konečné rozhodnutí a nařídilo prodejně zastavit prodej.

„V zájmu veřejné bezpečnosti se ministerstvo drží záměru zákona o regulaci konopí a podniká kroky proti držitelům licence, kteří porušili zákon,“ uvedla ve zprávě superintendantka NMRLD Linda Trujillo. 

„Toto zastavení činnosti by mělo sloužit jako varování pro ty, kteří prodávají nebo nakupují konopné produkty mimo stát. Naši úředníci pro dodržování předpisů zintenzivňují kontroly a my budeme pracovat na odstranění takovýchto obchodníků z konopného průmyslu v celém Novém Mexiku.

Společnost Paradise Distro se nemohla dovolat pro komentář ze strany Associated Press , ale nelegální mezistátní obchodování je problém s legálním kalifornským konopím už léta .

Je to také důvod, proč mnoho zastánců průmyslu prosazuje legální cesty pro mezistátní obchod s konopím, který zůstává nepolapitelný navzdory státním zákonům, které takový vývoj povolují zákonodárci v Kalifornii, Oregonu a státě Washington.

Zrušení licence v Novém Mexiku je první takovou akcí NMRLD od zahájení státního trhu s konopím pro rekreační účely v dubnu loňského roku, který zaznamenal za prvních 12 měsíců tržby o něco více než 300 milionů dolarů .

Zdroj: www.greenmarketreport.com, John Schroyer

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa