Forbes.com: Mastercard zakazuje transakce s marihuanou

Forbes.com: Mastercard zakazuje transakce s marihuanou

Společnost Mastercard požádala finanční instituce, aby přestaly prostřednictvím debetních karet přijímat transakce s marihuanou.

Rozhodnutí Mastercard omezí pro konzumenty marihuany pohodlí bezhotovostního nákupu marihuany. To přichází v době, kdy se marihuanový průmysl stal legálním v téměř polovině amerických států, pouze mu ale stále chybí federální regulace.

Společnost Mastercard nařídila zpracovatelům plateb a bankám, aby na její debetní karty nepřijímaly transakce s marihuanou.

„V souladu s našimi zásadami jsme dali pokyn finančním institucím, které nabízejí platební služby obchodníkům s konopím a připojily je k Mastercard, aby ukončily činnost,“ uvedl mluvčí Mastercard, jak uvedl Bloomberg, který se novinkou poprvé zabýval .

Kvůli své federální nezákonnosti funguje marihuanový průmysl primárně v hotovostní ekonomice, což má za následek omezené bezhotovostní možnosti nákupu konopných produktů.

Bezhotovostní debetní možnosti ATM a PIN si získaly oblibu mezi výdejnami a nabízejí zákazníkům bezpečný a pohodlný způsob nákupu konopných produktů bez hotovosti. Tato řešení nejen zvyšují příjmy a zefektivňují proces placení, ale také pomáhají výdejnám zmírňovat rizika spojená s manipulací s velkým množstvím hotovosti.

Krok společnosti Visa a nyní Mastercard však v oblasti marihuany výrazně omezuje dostupné možnosti provádění transakcí.

Zatímco menší regionální banky mohou stále sloužit konopným společnostem, velké instituce a sítě kreditních karet jako Visa a Mastercard se vyhýbají usnadnění transakcí s marihuanou ve svých sítích kvůli federální nezákonnosti.

Zdroj: forbes.com/

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa