USA – Mastercard zakazuje debetními kartami nákupy konopí!

USA – Mastercard zakazuje debetními kartami nákupy konopí!

26. července (Reuters) – Společnost Mastercard řekla finančním institucím, aby přestaly povolovat transakce s marihuanou na svých debetních kartách, což zasadilo ránu odvětví, které je již na okraji finančního systému ve Spojených státech.

Přestože několik států legalizuje její léčebné a rekreační použití,většina bank v zemi neposkytuje služby konopným společnostem, protože marihuana zůstává na federální úrovni nezákonná,

„Když jsme se o této záležitosti dozvěděli, rychle jsme ji prošetřili. V souladu s našimi zásadami jsme dali pokyn finančním institucím, které obchodníkům s konopím nabízejí platební služby a spojují je s Mastercard, aby činnost ukončily,“ uvedl mluvčí společnosti. ve středu.

„Federální vláda považuje prodej konopí za nezákonný, takže tyto nákupy nejsou v našich systémech povoleny,“ dodal mluvčí.

Generální ředitel Sunburn Cannabis Brady Cobb v prohlášení uvedl, že „tento krok je další ranou legální konopný průmysl a pacienty/spotřebitele.

Prezident konopné firmy Verano Darren Weiss řekl: „Budeme i nadále ve Washingtonu obhajovat reformu konopí prostřednictvím dalšího dialogu s volenými představiteli a zúčastněnými stranami, abychom podpořili konverzace podporující růst bezpečného a legálního konopí v USA.“

ČTĚTE TAKÉ: Forbes.com: Mastercard zakazuje transakce s marihuanou

Začátkem tohoto měsíce republikánský senátor John Cornyn prohlásil, že plán vůdce většiny Chucka Schumera schválit zákon o bankovnictví pro Cannabis byl „zbožným přáním“.

Zákon o SAFE Banking Act je zásadní právní předpis, který by konopnému průmyslu usnadnil přístup k bankovním službám.

O rozhodnutí společnosti Mastercard jako první informovala agentura Bloomberg News.

Zdroj: Reuters.com

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa