Barbados má zájem o zahájení prosperujícího lékařského konopného průmyslu

Barbados má zájem o zahájení prosperujícího lékařského konopného průmyslu

Úřad pro konopí na Barbadosu dnes oznámil nové partnerství s konopnou technologickou společností GrowerIQ , díky které bude řídit sledování a hlášení veškeré produkce na ostrově.

Spojení má „zavést špičkové standardy“ nejen pro rozvíjející se průmysl léčebného konopí na ostrově, ale také pro širší region.

Představuje nejnovější iniciativu licenčního úřadu pro léčivé konopí na Barbadosu (BMCLA) s cílem vytvořit prosperující, inkluzivní a jedinečný průmysl léčebného konopí, z něhož budou mít prospěch pacienti i místní podnikatelé.

Mluvčí BMCLA řekl Business of Cannabis: „BMCLA má v úmyslu pokračovat ve vytváření politik a pokynů, které by měly vytvořit prostředí, které umožní průmyslu vytvářet cílené vysoce kvalitní léčivé konopné produkty vyrobené s výraznou chutí Bajan s vynikající přidanou hodnotou. a to může stát na mezinárodním trhu jako odraz kreativní vize a vysoké hodnoty pro Barbados.“

Konopí na Barbadosu

Barbados, stejně jako jeho sousední karibské ostrovy, má dlouhou historii s konopím, a jako takový byl vždy velmi žádaný.

Tato historie vedla ke zvláště přísným pravidlům ohledně držení a pěstování konopí. Až donedávna mohl být kdokoli obviněn z držení pro osobní potřebu pokutován až 112 000 USD nebo čelit až pěti letům vězení , zatímco ti, kteří měli v držení více než 15 g, mohli být obviněni z „obchodování s lidmi“ a čelit až doživotnímu trestu.

Od roku 2019 však ostrovní stát podnikl odvážné kroky k liberalizaci svých zákonů a vítá příležitosti, které může regulovaný konopný průmysl vytvořit jak pro místní pacienty, tak pro svou ekonomiku.

V roce 2019 barbadoská vláda pod vedením premiérky Mii Mottleyové schválila zákon o průmyslu lékařského konopí, jehož nařízení budou následovat v roce 2020.

„V roce 2019 byla také zřízen úřad pro konopí pod Ministerstvem zemědělství, potravinové bezpečnosti a výživy, aby usnadnila, jak by mělo vypadat zavádění konopného lékařského průmyslu, s týmem, který bude zkoumat a zpovídat osvědčené postupy z celého světa. zeměkouli včetně regionálních partnerů, jako je Jamajka a Svatý Vincenc a Grenadiny, kteří již otevřeli svůj konopný průmysl.

„Jakmile byly zahájeny základní přípravy a legislativa byla po mnoha konzultacích schválena, BMCLA otevřela své dveře veřejnosti 18. ledna 2021.“

V prosinci 2020, uprostřed pandemie koronaviru, která významně ovlivnila ekonomiku ostrova, ministr zemědělství a potravinové bezpečnosti Indar Weir řekl: „Průmysl musí začít… (ekonomické výhody jsou) něco, co nemůžeme zaslepit. do očí. Nyní musíme využít naši pozici.“

V září 2020 se konalo referendum , ve kterém bylo dekriminalizováno držení až 14 g konopí a chycené osoby dostaly pokutu 200 dolarů prostřednictvím „oznámení o pevné pokutě“, podobné dopravnímu lístku.

Zdroj: businessofcannabis.com/

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa