India – „Jammu“ bude průkopníkem prvního indického projektu konopné medicíny (Video)

India – „Jammu“ bude průkopníkem prvního indického projektu konopné medicíny (Video)

Ministr Unie Jitendra Singh v neděli řekl, že Džammú bude průkopníkem prvního indického projektu konopné medicíny, a zdůraznil, že projekt uskutečněný CSIR-IIIM bude vyrábět exportní kvalitní léky určené pro různé druhy neuropatií a diabetických bole…

Singh to řekl po návštěvě farmy pro pěstování konopí Rady pro vědecký a průmyslový výzkum – indického institutu integrativní medicíny (CSIR-IIIM) v Chatha poblíž.

Projekt „Cannabis Research Project“ CSIR-IIIM Jammu je první svého druhu v zemi ve spolupráci mezi veřejným a soukromým sektorem s kanadskou firmou, která má „velký potenciál prosadit zneužívání látek pro dobro lidstva, zejména pro pacienty trpící neuropatiemi, rakovinou a epilepsií“.

Singh navštívil farmu, aby získal informace z první ruky o pěstitelských postupech pro konopí v chráněné oblasti institutu a o výzkumných pracích na této důležité rostlině.

Během návštěvy v terénu ministr provedl inventuru chráněné oblasti o velikosti jednoho akru, kde CSIR-IIIM v současné době ve velkém pěstuje konopí z vynikajících přírůstků. Navštívil také skleníky s klimatickými zařízeními, kde se provádějí výzkumné práce na zlepšení odrůd pro požadovaný obsah kanabinoidů.

Singh vyjádřil své uspokojení nad výzkumnými pracemi prováděnými na projektu konopí CSIR-IIIM a zdůraznil důležitost používání nejnovějších technologií a pěstitelských postupů pro zvýšení produkce, která by pomohla farmářům.

Singh také zdůraznil potřebu vývoje novějších původních odrůd, které by vyhovovaly podmínkám prostředí v zemi. Zdůraznil roli biotechnologie v tomto úsilí a povzbudil výzkumníky, aby pokračovali v posouvání hranic vědeckého rozvoje.

Ředitel CSIR-IIIM Zabeer Ahmed informoval ministra, že v současné době má CSIR-IIIM úložiště více než 500 přírůstků shromážděných z různých částí země.

„Vědci institutu pracují různými směry, aby poskytli komplexní technologii pro pěstování konopí, objevování léků s důrazem na chorobné stavy, jako je léčba bolesti u rakoviny a epilepsie,“ řekl Ahmed.

Řekl, že na základě tripartitní dohody CSIR s Department of Biotechnology (DBT) a Indian Council of Medical Research (ICMR), CSIR-IIIM dokončila průzkumný výzkum konopí poté, co vláda J&K udělila licenci na pěstování konopí pro vědecké účely. .

„Pro další předklinické regulační studie týkající se zvládání nádorové bolesti a epilepsie je velmi důležité provést správnou výrobní praxi (GMP) pro preklinické a klinické studie, které jsou povinnými požadavky na objevování novějších terapeutických léků,“ řekl.

Ahmed řekl, že žádost o získání licence od ministerstva spotřební daně vlády J&K na výrobu a přepravu konopného materiálu výhradně pro vědecké účely GMP byla podána již dávno, což je stále v procesu.

Zdroj: deccanherald.com/

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa