Tchajwan – Odborníci tvrdí, že užívání konopí mezi studenty roste! (Video)

Tchajwan – Odborníci tvrdí, že užívání konopí mezi studenty roste! (Video)

Dosavadní postavení thajwanského Ministerstva spravedlnosti (MOJ) stvrzuje silný odpor vlády vůči legalizaci konopí. Ministerstvo spravedlnosti v reakci zdůraznilo, že cílem kriminalizace marihuany je udržet lidi zdravé a učinit společnost bezpečnou a stabilní.

V současné době je užívání konopí mezi studenty na vzestupu a stalo se druhou nejužívanější nelegální drogou po ketaminu, uvedli odborníci na fóru o užívání konopí mezi mladými lidmi.

Ministerstvo školství hostilo Fórum o prevenci konopí, kterého se zúčastnili úředníci, zástupci občanských sdružení a akademici.

Mladí Tchajwanci vidí po celém světě výzvy k legalizaci materiálu souvisejícího s konopím, což je vede k „ignorování návykové a škodlivé povahy konopí,“ uvedly skupiny v tiskové zprávě.

V roce 2021 byla marihuana pátou nejužívanější nelegální drogou mezi studenty, přičemž 7,71 procenta těch, kteří uvedli užívání drog, uvedlo konopí, uvedl generální ředitel oddělení pro záležitosti studentů a speciálního vzdělávání Čang Hui-wen (張惠雯).

V prvních čtyřech měsících letošního roku však vzrostl na 2. místo na 14,29 procenta, těsně za ketaminem, řekl Chang.

Thajsko podle ní legalizovalo konopí, takže je pro lidi, kteří tam cestují, dostupnější.

Nárůst může být také způsoben větším počtem případů, kdy byli veřejně známí lidé viděni kouřit marihuanu, a také dostupností článků online obhajujících legalizaci, řekla.

Jak studentům začínají letní prázdniny, ministerstvo šíří vzdělávací materiály, aby je i jejich rodiče informovalo o užívání konopí.

Po začátku akademického roku budou ústavy také provádět náhodné testování, uvedlo ministerstvo.

Konopí zůstává v těle jen krátkou dobu a existují produkty, které urychlují metabolismus, což činí snížení dostupnosti drogy ještě důležitější, řekl Chang.

Legalizace narkotik za účelem zmírnění jejich škod je „historickou chybou“, řekl profesor kriminologie Yang Shu-lung (楊士隆) z Národní univerzity Chung Cheng.

Úřady by měly počkat na definitivní výzkum a prostudovat, jak by se na Tchaj-wanu mohly odehrávat situace podobné těm v jiných zemích, aby se vyhnuly riziku unáhlené legalizace, řekl Yang.

Asi 90 procent Tchajwanců nepodporuje legalizaci konopí, uvedl docent Čchao Kuo-jü (趙國玉) z University of Science and Technology (趙國玉) s odkazem na studii Tchajwanské asociace společné dobré propagace.

Vláda by měla zlepšit své vedení postojů veřejnosti ke konopí, objasnit lékařská fakta a „odhalit skutečný stav užívání konopí v zahraničí,“ dodal Chao.

Zdroj: taipeitimes.com/

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa