Washington spouští online portál pro odškodnění lidí kriminalizovaných protiústavními odsouzeními za marihuanu/drogy

Washington spouští online portál pro odškodnění lidí kriminalizovaných protiústavními odsouzeními za marihuanu/drogy

Stát Washington oficiálně spustil online portál, pomocí kterého mohou lidé požádat o proplacení svých právních poplatků, pokud byli stíháni podle zákonů o kriminalizaci drog, které nejvyšší soud státu  v roce 2021 považoval za protiústavní.

Státní správní úřad soudů (AOC) spustil v sobotu web Blake Refund Bureau , aby usnadnil pomoc v koordinaci se soudy, okresními úředníky, veřejnými obhájci, žalobci, advokáty a dalšími zúčastněnými stranami.

Rozhodnutí fakticky zrušilo státní zákon o kriminalizaci držení drog, ačkoli guvernér  od té doby podepsal zákon schválený zákonodárným sborem,  který obnovuje zákaz, se statutárními jazykovými úpravami pro schválení ústavy a nižšími tresty za držení ve srovnání s předchozím zákonem.

Pro odhadovaných 350 000 lidí, kteří byli uvězněni v právním systému podle předchozího zákona, by však mohla být na obzoru určitá úleva.

Podle přijaté legislativy stát poskytne finanční prostředky ve výši 47 milionů dolarů na usnadnění komplexního přezkoumání a zrušení záznamů o stovkách tisíc trestných činů držení drog a přestupků. Dalších 50 milionů dolarů bude použito na úhradu soudních pokut a nákladů, které jsou oprávněným osobám nařízeny, známé také jako právní finanční závazky.

Zdroj: marijuanamoment.net

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa