Salát je lehké a svěží jídlo, které v létě připravujeme neustále. Dejte sbohem jednotvárnosti a připravte si ho přesně podle vašich představ. Náš jednoduchý přehled vám umožní dát šanci nečekaným chuťovým kombinacím, které jistě potěší vás i vaši rodinu.
Postup přípravy
- Filet z lososa opepříme, osolíme, pokapeme citronem a olivovým olejem, posypeme bylinkami, tymiánem, provensálským kořením, česnekem a dáme na pečícím papíru péct do trouby na 10 minut.
- Do větší mísy dáme salát podle toho jaký máte rádi, já zvolila rukolu s polníčkem. Přidáme cherry rajčátka nakrájené na menší kousky, olivy a přidáme loupaná konopná semínka.
- Ricottu smícháme s trochou oliv.oleje, osolíme, zakápneme citronovou šťávou a přimícháme k salátu. Mezitím je losos hotový, až lehce vychladne tak ho natrháme do salátu a je hotový výborný lehký salátek na léto.
Suroviny
| Menší porce 2 Větší porce |
polníček nebo rukola salát, 200 g sýru Ricotta, olivy bez pecek, cherry rajčata, 1 lžíce loupaných konopných semínek, citron, filet z lososa, sůl, pepř, provensálské koření, tymián, česnek, olivový olej
Leave a Comment
Your email address will not be published. Required fields are marked with *