Kdy jindy vsadit na čerstvou zeleninu než právě teď, kdy je v nejlepší kondici. Pokud navíc nakoupíte v akci, nebo máte vlastní zahrádku, je to přímo ideální. Saláty se k létu zkrátka hodí. Můžete si je dát jako přílohu, ale skvěle často poslouží jako hlavní jídlo nebo večeře. Právě proto je ale potřeba dodat do nich kvalitní bílkovinu. Tak se sníží glykemický index celého pokrmu a vy po jídle nedostanete brzy hlad. Zkrátka, takový salát vás zasytí dobře a na dlouho.
Postup přípravy
- Salát řádně propereme ve vodě a osušíme. Přidáme nakrájená rajčata a do křupava opečenou anglickou slaninu.
- V misce smícháme hořčici, ocet a koření.
Ušleháme a postupně přidáváme olej. - Dresink nalijeme na salát a posypeme semínky.
Suroviny
Menší porce 1 dávka Větší porce
400 g salátu (podle preference), 20 g cherry rajčat,200 g anglické slaniny, 10 g slunečnicových semínek, 10 g loupaných skonopných semínek 1 lžíce salátového koření, 1 lžíce dijonské hořčice, 1/2 lžíce vinného octa, sůl, pepř
Leave a Comment
Your email address will not be published. Required fields are marked with *