Barcelonští obchodníci požadují opatření proti nárůstu obchodů s CBD, které se „vydávají za květinářství“

Barcelonští obchodníci požadují opatření proti nárůstu obchodů s CBD, které se „vydávají za květinářství“

Ve starém městě se otevřelo více než 100 „obchodů s trávou“, říká asociace, přičemž mnoho z nich také prodává psychoaktivní přísady.

Staré město Barcelony zaplavily prodejny prodávající konopné pomůcky, které obcházejí přísná územní omezení tím, že se registrují jako květináři, říkají nespokojení majitelé obchodů.

V posledních letech po celém městě vyrostly takzvané obchody s trávou, ale soustředí se hlavně v Ciutat Vella, nejstarší části města a turisticky oblíbené oblasti.

Za posledních šest let se v Ciutat Vella otevřelo 118 nových „květinářů“ ve srovnání s pouhými 21 ve zbytku města. Asociace květinářů v Barceloně tvrdí, že neví o žádném boomu prodeje květin a počet květinářů ve městě je už léta stabilní.

Kanabidiol (CBD) se získává z rostlin marihuany a v mnoha zemích se legálně prodává k léčbě úzkosti, nespavosti a dalších stavů. Světová zdravotnická organizace oznámila „žádné důkazy o problémech souvisejících s veřejným zdravím spojeným s používáním čistého CBD“.

ČTĚTE TAKÉ: Marihuana na každém rohu. Centrum Prahy opět „vyniká“

Městské sdružení obchodníků Barna Centre však tvrdí, že obchody s konopím prodávají také sladkosti a další produkty s nelegálními koncentracemi tetrahydrokanabinolu (THC), což je složka v konopí, která produkuje vysoké množství.

Asociace tvrdí, že četné produkty, jako jsou lízátka a sušenky, uváděné na trh jako nepsychoaktivní deriváty CBD, obsahují až 150 mg vysoce psychoaktivního THC.

Vyzývá místní úřad, aby zavedl zvláštní licenci pro obchody s konopím, aby se přestaly vydávat za květinářství. Barna Center říká, že obchody – z nichž mnohé obsadily prostory podniků nucených zavřít se během pandemie – jsou špatné pro image Barcelony.

Mezitím město znovu vyhlásilo válku svým 200 konopným klubům, nebo asociaci ónes , jak se jim říká, kvazilegálním klubům, kde si členové mohou konopí kupovat a konzumovat v areálu.

Zákon přijatý katalánskou vládou v roce 2017 stanovil, že kluby nesmějí vytvářet zisk, členové musí být plnoletí a každý klub může pěstovat pouze 150 kg marihuany ročně s limitem 60 gramů na člena každý měsíc.

Úřady však tvrdí, že mnoho klubů porušuje zákon a prodává konopí turistům.

Vzhledem k tomu, že Barcelona stále více přijímá amsterdamský plášť jako útočiště pro kuřáky trávy, stalo se samozřejmostí, že ji na ulici zastavují mladí návštěvníci, kteří se ptají na cestu do nejbližší asociación .

Zdroj: www.theguardian.com/

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa