Fúze konopí v hodnotě 2 miliard dolarů se rozplynula

Fúze konopí v hodnotě 2 miliard dolarů se rozplynula

Konopné společnosti Cresco, Columbia Care odvolávají fúzi za dvě miliardy dolarů, protože průmysl čeká na reformu bankovnictví.

Megadohoda v hodnotě 2 miliard dolarů mezi multistátními provozovateli konopí Cresco Labs a Columbia Care se stala se rozplývá více než rok poté, co společnosti oznámily akvizici, uvedly v pondělí společnosti.

Fúze, oznámená v březnu 2022, by vytvořila největší společnost zabývající se konopím v USA a byla by přínosem pro průmysl vykazující známky zpomalení, protože čelí ekonomickým a regulačním výzvám.

„Ve světle vyvíjejícího se prostředí v konopném průmyslu věříme, že rozhodnutí ukončit plánovanou transakci je v dlouhodobém zájmu Cresco Labs a našich akcionářů,“ uvedl v prohlášení generální ředitel Cresco Charles Bachtell.

Ukončení bylo dohodnuto vzájemně, dodaly společnosti a žádná ze stran nebude platit žádné související penále ani poplatky.

Plán společnosti Cresco se sídlem v Chicagu na nákup společnosti Columbia Care se sídlem v New Yorku v rámci celoskladové transakce se začal rozpadat, když se společnostem nepodařilo prodat dostatek aktiv nezbytných pro regulační schválení do 30. června.

Bachtell v tiskové zprávě uvedl, že toto je „těžká ekonomická doba“ pro průmysl a že Cresco zdvojnásobí svou hlavní činnost, včetně „rychlé restrukturalizace operací s nízkou marží“.

Tržní kapitalizace Cresca je asi 700 milionů dolarů, což je pokles z asi 2,7 miliardy dolarů v době oznámení transakce. Columbia Care má tržní kapitalizaci asi 200 milionů dolarů.

Generální ředitel a spoluzakladatel Columbia Care Nicholas Vita dodal, že po pečlivém zvážení je rozhodnutí zůstat sólo „nejlepší cestou vpřed pro zaměstnance, zákazníky a akcionáře Columbia Care“.

Společnosti také v pondělí uvedly, že zrušily smlouvu o hodnotě 185 milionů dolarů se Seanem „Diddy“ Combsem, která by umožnila hip-hopovému magnátovi získat některé prodané provozy v New Yorku, Massachusetts a Illinois.

Krajina konopí je v poslední době v útlumu, protože v mnoha právních státech klesají prodeje a investiční peníze vysychají. Odvětví není považováno za sázku na jistotu, kterou kdysi bylo, uprostřed nedostatku federální regulace a bankovní reformy, která operátorům bránila v škálování.

Zákon o bezpečném a spravedlivém vymáhání bankovnictví neboli SAFE je nejzásadnější z takových reforem potřebných k růstu konopného průmyslu. Oboustranná legislativa by uvolnila bankovní služby pro konopný průmysl, který byl držen mimo tradiční bankovnictví a půjčky kvůli federálnímu postavení marihuany jako látky seznamu I, spolu s heroinem a LSD. 

Loni se legislativě nepodařilo prosadit Kongresem už posedmé, a to navzdory maximální snaze tohoto odvětví povzbudit zákonodárce, kteří za tím stojí. Vůdce senátní většiny Chuck Schumer (D-NY), který v Kongresu vede tlak na bezpečné bankovnictví, naznačil, že by to mohlo projít letos na podzim.

Zdroj: 420Intel.com

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa