Austrálie: Dle nové navrhované změny zákona by mohli být řidiči užívající lékařskou marihuanu chráněni před zákonem

Austrálie: Dle nové navrhované změny zákona by mohli být řidiči užívající lékařskou marihuanu chráněni před zákonem

Jeremy Buckingham ze strany legalizace konopí říká, že riziko ztráty řidičského průkazu podle současných zákonů o řízení drogové závislosti působí na pacienty jako odrazující.

Podle nových zákonů, které předložil poslanec Jeremy Buckingham z horní komory, by byli řidiči z Nového Jižního Walesu, kteří užívají léčebné konopí a mají pozitivní výsledek silničního testu na drogy, ušetřeni stíhání .

V NSW (australský stát Nový Jižní Wales) je nezákonné řídit s jakýmkoliv množstvím THC, psychoaktivní složky konopí, v těle, i když máte předpis. THC se může objevit v testech na drogy i několik dní po užití.

Buckingham, vůdce strany Legalizace konopí, však ve středu předloží parlamentu NSW zákon , který uděluje výjimky pro řidiče s legitimním předpisem.

David Gunn, praktický lékař, říká, že vidí každý týden 80 až 100 pacientů, kteří užívají léčebné konopí, a věří, že v NSW lze bezpečně zavést výjimky z testování drog u silnic.

„Pokud jde člověk do lékárny a vyzvedne si konopné léky a řádně je užívá, nemá v těle nelegální drogu,“ řekl.

„Bohužel je velmi běžné, že se pacienti rozhodnou neužívat léčebné konopí [kvůli] strachu a úzkosti z řízení, protože vědí, že by za to mohli být penalizováni,“ řekl.

Podle navrhovaných změn zákona by se osoba užívající předepsané produkty THC v souladu s pokyny svého lékaře mohla u soudu bránit obvinění z pozitivního silničního testu na drogy. Tito pacienti by museli řídit bez omezení, aby jim byla poskytnuta právní ochrana.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa