Nový program reinvestuje daňové příjmy z prodeje marihuany v Minnesotě do komunit zasažených prohibicí (Video)

Nový program reinvestuje daňové příjmy z prodeje marihuany v Minnesotě do komunit zasažených prohibicí (Video)

MINNEAPOLIS – Když v Minnesotě začal legální prodej marihuany, státní zákonodárci zabudovali do nového zákona program reinvestování milionů do komunit, které zaznamenaly největší dopad, když bylo užívání konopí zakázáno.

Jmenuje se program „CanRenew“ a přidělí část daňových příjmů, které stát vybere za granty, neziskovým organizacím, místním samosprávám a skupinám, které se věnují zlepšování výsledků v oblasti zdraví, prevenci násilí a hospodářskému rozvoji. 

Způsobilé komunity musí mít obyvatele, kteří splňují státní definici „žadatelů o sociální spravedlnost“, což je kritérium, které zákon nařizuje novému Úřadu pro správu konopí vzít v úvahu při vydávání obchodních licencí, jako je někdo odsouzený za trestný čin související s konopím, veteráni, Minnesotané z oblastí s vysokou chudobou. , neboli „rozvíjející se farmáři“.

„Byl jsem vychován, abych věděl, že když něco pokazíte, je důležité udělat, co můžete, abyste to napravili. A tyto programy jsou jen začátkem toho, jak to může vypadat, když skutečně začnete znovu investovat do komunit, které byly nejvíce poškozeny.“ ,“ řekl Republikán Jess Hanson, DFL-Burnsville.

Autoři zákona říkají, že to byl jeden z klíčových cílů legalizace: napravit křivdy prohibice a její nepřiměřený dopad na určité komunity. Údaje shromážděné ACLU z Minnesoty ukazují, že černí obyvatelé Minnesoty byli pětkrát častěji zatčeni za držení než bílí obyvatelé Minnesoty.

„Viděli jsme některé další státy, jak přijímají nějaká reparační řešení, ale opravdu ne v takové hloubce, jakou máme tady v Minnesotě,“ řekl Hanson.

Od 1. srpna mohou Minnesoťané legálně kouřit trávu a pěstovat jí až dvě kila ve svých domovech, čímž se stali 23. státem, který ji legalizoval pro rekreační použití pro dospělé ve věku 21 a více let. Maloobchodní prodej pravděpodobně nezačne dříve než na začátku roku 2025 , kdy se rozběhne nová státní regulační agentura. Když k tomu dojde, zákon vyčleňuje 1 milion $ pro CanRenew v prvním roce a 15 milionů $ průběžně.

Nepatrné trestné činy související s konopím  budou automaticky vymazány z rejstříků trestů lidí  a bude zřízena nová rada, která bude posuzovat odsouzení za těžké zločiny a také to, zda by měly být očištěny.  

Republikán Nolan West z Blaine, jeden z mála republikánů, kteří podpořili legislativu, aby byla marihuana legální, řekl WCCO, že má z grantového programu obavy, s odkazem na skandál Feeding Our Future, ve kterém žalobci tvrdí, že nezisková organizace podvedla federální vládu o miliony zamýšlených  milionů. Nakrmit hladové děti během pandemie.

Nazval to snahou demokratů prosadit své „levicové ideologické cíle“ namísto toho, aby se soustředili pouze na legální a regulované konopí.

„Mám velmi malou naději, že [program] bude účinný,“ řekl West.

Angela Dawson, prezidentka 40 Acre Co-op a skupiny The Great Rise, chválila přijetí zákona a řekla, že ona a další tvrdě pracovali na zajištění spravedlnosti, která byla jádrem práce.

Doufala, že zákonodárci zváží vyrovnání podmínek pro všechny, nejen pro ty, kteří chtějí využít nový právní trh.

„Znám například lidi, kteří byli stejně zasaženi a byli zatčeni za konopí před 10 nebo 15 lety, a jen kvůli této zkušenosti a traumatu, které zažili při tom zatčení, se nechtějí ani dotknout. obchod s konopím,“ řekl Dawson. „Ale protože byli zasaženi, stále si zaslouží podporu – stále si zaslouží příležitost dát svůj život zpět dohromady.“

Jednou z jejích obav však je, že programy v zákoně, které mají lidem pomoci dostat se do konopného průmyslu, od půjček po pracovní školení, jsou ještě rok nebo více pryč. Je to proto, že budou spadat pod působnost Úřadu pro správu konopí, který je stále v plenkách, a stát zatím nevidí daňové příjmy z prodeje.

Obává se, že zpoždění vytváří okno, kde lidé se zdroji pro orientaci v novém odvětví a položení základů pro podnikání získají náskok.

„Naše práce není hotová,“ řekla. „I když je v zákoně kolem vlastního kapitálu hodně, musíme ještě udělat hodně práce, abychom zajistili, že kapitál realizují lidé, kteří to skutečně potřebují.“

Zdroj: cbsnews.com, Caroline Cummingsová

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa