Tchajwan – Ministerstvo spravedlnosti: ..i státní příslušníci mohou být stíháni, pokud natáčeli kouření Cannabis v zahraničí!

Tchajwan – Ministerstvo spravedlnosti: ..i státní příslušníci mohou být stíháni, pokud natáčeli kouření Cannabis v zahraničí!

Tchajwanští státní příslušníci, kteří zveřejňují videa, na kterých kouří konopí v zemích, kde je to legální, mohou být na Tchaj-wanu stíháni za „navádění“ ostatních k užívání drog. Vyplývá to z tiskové zprávy, kterou ve středu zveřejnilo ministerstvo spravedlnosti, podle níž taková videa šíří fámy, že konopí je „neškodné“.

V prohlášení se uvádí, že navádění ostatních ke kouření marihuany, bez ohledu na to, zda se jedná o čin na Tchaj-wanu nebo mimo něj, je podle zákona o prevenci rizik narkotik stíhatelným trestným činem. Dodávají, že trestem za tento zločin je trest odnětí svobody až na sedm let a pokuta až 1 milion NT $ (31 000 USD). 

Nebyl uveden žádný důvod, proč bylo prohlášení zveřejněno. Mnoho Tchajwanců však v poslední době cestuje do zemí, jako je Thajsko, kde byla marihuana legalizována. Někteří turisté mohou na sociální sítě zveřejňovat videa, na kterých konzumují legální marihuanu. 

V reakci na prohlášení aktivistka za konopnou reformu Zoe Lee (李菁琪) podala žalobu na miliardářského obchodního magnáta Elona Muska, který před kamerou proslavil kouření konopí. Leeho žaloba je pokusem poukázat na přehnanost zákona. Lee říká, že zákon omezuje svobodu projevu a ptá se, zda umožňuje tchajwanské státní příslušníky pracující v zámoří v legálním průmyslu konopí, aby byli stíháni.

Zdroj: https://en.rti.org.tw/

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa