Argentina dosáhla regulačního rámce pro rozvoj průmyslu lékařského a průmyslového konopí

Argentina dosáhla regulačního rámce pro rozvoj průmyslu lékařského a průmyslového konopí

Dne 7. srpna 2023 byla zveřejněna vyhláška 405/2023 (dále jen „ vyhláška “), která upravuje zákon č. 27 669, který stanoví regulační rámec pro rozvoj průmyslu léčebného konopí a průmyslového konopí. Dále vyhláška: (i) upravuje řetězec domácí produkce a komercializace a/nebo pro účely vývozu rostliny konopí, jeho semen a produktů z něj odvozených pro léčebné použití, včetně vědeckého výzkumu a průmyslového použití; a (ii) doplňuje zákon č. 27 350, který původně upravoval lékařský a vědecký výzkum léčebného využití rostliny konopí a jejích derivátů.

Podstata

Vyhláška upravuje právní rámec pro produkční a obchodní řetězec rostliny konopí, jeho semen a produktů z něj odvozených pro humánní lékařské, veterinární, nutriční, kosmetické, průmyslové, rostlinolékařské účely a použití v oblasti plodnosti, včetně použití vyplývajících z vědeckého výzkumu. a technický a průmyslový rozvoj.

Vyhláška definuje „psychoaktivní konopí“, „konopí“, „průmyslové a/nebo zahradnické konopí“ a „rostlinu konopí“, přičemž definici a regulaci „odvozených produktů“ ponechává na Regulační agentuře průmyslu konopí a léčivého konopí (ARICCAME ).

Nařízení odkazuje na minimální kritéria pro analýzu žádostí, jakož i důvody pro zamítnutí a režim sankcí za porušení regulačního rámce stanoveného v zákoně č. 27,669.

Mezitím je ARICCAME rovněž jmenována jako agentura odpovědná za stanovení obecných a konkrétních podmínek pro analýzu různých předložených povolení a licencí, přičemž přednost má právnické osoby, které splňují následující požadavky: (i) její základní kapitál musí být zcela nebo většinou národního původu; ii) její sídlo musí odpovídat jurisdikci, ve které je vykonávána hospodářská činnost, na kterou se vztahuje žádost; iii) 50 % nebo více rozhodovacích pozic musí zastávat ženy nebo trans osoby; a (iv) 50 % nebo více pracovních míst v obecném personálu musí zastávat ženy nebo trans-osoby.

Kromě toho je v rámci ARICCAME zřízen systém „Jednotné okno pro průmysl konopí a léčivého konopí“ pro řízení postupů souvisejících s vydáváním oprávnění, licencí a jiných certifikací, jakož i postupů nezbytných k provádění činnosti související s pěstováním, sklizní, skladováním, frakcionováním, zpracováním, průmyslovou výrobou, přepravou a distribucí, komercializací a jakoukoli jinou hospodářskou činností v rámci výrobního řetězce konopí, rostliny konopí, semen rostliny konopí a produktů získaných pro léčivé účely , nutriční, humánní kosmetické, veterinární nebo průmyslové účely. ARICCAME bude tyto aktivity regulovat a kontrolovat v koordinaci s ANMAT, SENASA, INASE, INTA, INTI, AFIP, ANLAP,

Konečně vyhláška uvádí, že licence a oprávnění vydané v souladu s tímto nařízením nesmějí být zcela nebo částečně převoditelné, přenosné nebo převoditelné na základě jakéhokoli titulu a jejich doba platnosti nesmí být v žádném případě kratší než pět let.

Zdroj: www.globalcompliancenews.com/

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa