US Cannabis Spot Index k 11. srpnu 2023

US Cannabis Spot Index k 11. srpnu 2023

Americký spotový index tento týden opět klesl o 0,8 % na 963 USD za libru. Národní velkoobchodní cena květin od prvního červencového týdne každý týden klesala a blíží se svému historickému minimu 950 USD za libru, stanovenému v prosinci 2022.

Zatímco nedávný pokles spotové ceny v USA byl vyvolán zpočátku v červnu klesajícími cenami květin v interiérech, v posledních několika týdnech ceny produktů pěstovaných ve skladech rostly, protože sazby u typů produktů pěstovaných na slunci klesaly. Nedávno jsme zaznamenali, že státní údaje z Oregonu ukázaly, že letní sklizně se začaly v červenci výrazně snižovat, což signalizuje začátek sezóny sklizně nedostatku světla v širším měřítku na trzích západního pobřeží.

Sezónní změny cen však nejsou vždy konzistentní a historické údaje o cenách ukazují, že mohou být přepsány jinými faktory. Rozsáhle jsme diskutovali o prodejích Covid a nárůstu cen v roce 2020 a graf ukazuje, že rekordní poptávka převážila nad jakýmkoli sezónním tlakem na cenu z letních sklizní, což hnalo národní velkoobchodní ceny květin nahoru, dokud nepřišla podzimní úroda. Rozšířená poptávka nadále zvyšovala ceny do června v roce 2021, ale poté pokles prodeje a velké letní sklizně vedly k vážnému propadu amerického spotu od srpna téhož roku.

V roce 2022 se vnitrostátní velkoobchodní ceny nedostaly ani do léta, než se začaly zhoršovat, což se stalo od dubna a pokračovalo až do konce roku. Stabilní pokles tržeb a produkce stabilizoval americký spot koncem loňského roku a během prvního čtvrtletí tohoto roku, přičemž od konce prvního čtvrtletí po většinu druhého čtvrtletí dokonce došlo k mírnému oživení, než se cena v polovině června opět obrátila dolů.

Kromě anomálního chování v roce 2020 trendy z předchozích let naznačují, že v roce 2023 nyní dochází k sezónnímu poklesu cen, který znamenal jak roky 2021, tak 2022, i když v každém z posledních tří let začal v různých bodech mezi dubnem a srpnem. I přes zprávy o omezené produkci a testovacích výzvách, které potlačují nabídku ve státech s venkovním pěstováním, bez jakékoli velké předvídatelné poptávky řízené událostmi na obzoru je pravděpodobné, že letošní skleníkové a venkovní sklizně budou v příštích několika měsících i nadále tlačit ceny dolů. a pravděpodobně do roku 2024.

Benchmarky konopí Spotově vážené průměrné ceny v USA 11. srpna 2023

Implied Forward ze září 2024 klesl o 25 USD na 990 USD za libru.

Implied Forward ze září 2023 představuje při 990 USD za libru prémii 2,8 % vzhledem k aktuální americké spotové ceně 963 USD za libru.

Konopné benchmarky Forward Price Curve USA 11. srpna 2023
Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa