Německé akcie po schválení návrhu zákona prudce vzrostly

Německé akcie po schválení návrhu zákona prudce vzrostly

Německý federální kabinet včera oficiálně schválil návrh zákona, který se bude snažit implementovat první pilíř ambiciózní strategie legalizace konopí pro dospělé.

Schválení „zákona o kontrolovaném nakládání s konopím ao změně dalších předpisů“, známého jako „CanG“, znamená velký krok vpřed pro kampaň země, ačkoli návrh zákona bude muset ještě schválit německý Bundestag a Bundesrat. .

Podle ministerstva zdravotnictví však návrh zákona nevyžaduje schválení ve státní komoře a předpokládá se, že vstoupí v platnost do konce roku.

Tato zpráva již poslala zásoby všech německých provozovatelů konopí sledovaných společností Business of Cannabis skokově dvouciferné, přičemž někteří mezinárodní provozovatelé zaznamenali výrazný nárůst.

Cantourage (HIGH)

Synbiotic SE (SBX)

Německá konopná skupina SynBiotic SE tento týden zažila nejsilnější nárůst, když cena akcií vyskočila o téměř 50 % na úrovně, které nebyly zaznamenány od dubna.

Díky tomuto pozitivnímu sentimentu investorů vzrostly akcie společnosti Cantourage kotované ve Frankfurtu o 38,5 %.

Společnost Cannovum Cannabis AG, která se nyní zaměřuje výhradně na německý konopný prostor pro dospělé, také zaznamenala nárůst akcií o více než 40 % na burze v Düsseldorfu.

Business of Cannabis se v nadcházejícím dni ponoří hlouběji do tohoto vývoje a do toho, co to znamená pro německý projekt konopí a podniky, které doufají, že ho zúročí.

Cantourage (HIGH)

Jazz Pharmaceuticals 

Farmaceutický gigant a výrobce Epidyolex tento týden zveřejnil své výsledky za 2. čtvrtletí 2023, kdy jeho akcie poskočily o více než 6 %, protože zvýšil finanční výhled na celý rok.

Za tři měsíce do 30. června 2023 Jazz vykázal celkové tržby ve výši 957,3 mil. USD, což představuje 3% meziroční nárůst a překonal konsensuální odhady, přičemž zisk na akcii se téměř ztrojnásobil z 0,55 USD na 1,52 USD.

Tento nárůst přisoudila prodejům tří hlavních sloučenin, Xywav, Rylaze a jejich špičkové formulace léčebného konopí Epidyolex, které dohromady tvoří „66 % celkových výnosů“.

Předseda společnosti Bruce Cozadd řekl: „Dosáhli jsme dalšího čtvrtletí dvouciferného meziročního růstu Epidiolexu, protože jsme uvolnili jeho trhový potenciál prostřednictvím osobního zapojení, přesvědčivých dat a neustálého vzdělávacího úsilí.“

Epidyolex zaznamenal čistý nárůst prodeje produktů o 15 % meziročně během čtvrtletí na 202,2 mil. USD, protože jeho „globální uvedení na trh nadále nabíralo na síle“.

To zahrnovalo zahájení studie fáze 3 léku na Dravetův syndrom, Lennox-Gastautův syndrom a komplex tuberózní sklerózy v Japonsku.

Mezitím její další sloučenina Sativex na bázi konopí zaznamenala meziroční pokles o 32 %, ze 4,1 milionu USD ve 2. čtvrtletí 2022 na 2,8 milionu USD v letošním roce.

Jazz nyní očekává, že tržby za celý rok porostou mezi 3,725 miliardami USD a 3,875 miliardami USD, což je nárůst oproti květnovým odhadům mezi 3,625 miliardami USD a 3,875 miliardami USD, a to díky očekávanému nárůstu tržeb její divize „neurověda“.

Analytici společnosti MorningStar uvedli, že ačkoli očekávají, že přelomová akvizice výrobce Epidyolex GW Pharmaceuticals v hodnotě 7,2 miliardy dolarů dále sníží výnosy, Epidyolex má do roku 2025 „potenciál trháku díky své silné účinnosti a robustnímu uvedení na trh v USA a Evropě“.

Dále uvedla, že očekává, že nadcházející „ztráty patentů během několika příštích let u některých dalších drog Jazzu“ dále sníží zisk.

Jazz Pharmaceuticals 

Ananda Developments

Společnost Ananda Developments zapsaná na burze Aquis tento týden oznámila, že NHS nyní přislíbila 300 000 liber na nadcházející randomizovanou kontrolovanou studii endometriózy (RCT).

V březnu tohoto roku získala Ananda společnost MRX Global spolu s právy na formulaci CBD, která byla právě schválena pro dvě klinické studie fáze 2 ve Spojeném království s grantovým financováním ve výši 1,55 milionu GBP.

Nyní Ananda říká, že obdržela další „neředící“ hotovostní injekci od Chief Scientist Office (CSO), což je část skotského vládního zdravotního ředitelství odpovědného za financování výzkumu.

„Získání financování NHS pro tuto studii pomocí MRX1 je jasným prohlášením o důležitosti endometriózy jako problému veřejného zdraví a věříme, že jasně demonstruje zájem o použití kanabidiolu jako potenciální léčby endometriózy a dalších komplexních chronických zánětlivých bolestivých stavů. britské orgány veřejného zdraví,“ řekla generální ředitelka Anandy Melissa Sturgessová.

„Trh s chronickou, komplexní zánětlivou bolestí byl nedávno odhadnut na nejméně 5 miliard liber ročně jen ve Spojeném království.“

V nadcházející RCT endometriózy bude 100 účastníků užívat buď Anandův patentovaný MRX1 kanabidiolový olej nebo odpovídající placebo.

Ananda Developments

Zdroj: businessofcannabis.com

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa