Abcnews.com: Bahamy zavádějí zákony na legalizaci marihuany pro lékařské a náboženské účely

Abcnews.com: Bahamy zavádějí zákony na legalizaci marihuany pro lékařské a náboženské účely

Vláda Baham představila několik zákonů zaměřených na legalizaci marihuany pro lékařské a náboženské účely a dekriminalizaci držení malého množství

SAN JUAN, Portoriko – Vláda Baham představila několik zákonů zaměřených na legalizaci marihuany pro lékařské a náboženské účely a dekriminalizaci držení malého množství, čímž se připojila k dalším karibským národům, které podnikly podobné kroky.

V případě schválení by ti, kteří byli chyceni s méně než 30 gramy (jedna unce) marihuany, zaplatili pokutu 250 dolarů a incident by se neobjevil v jejich trestním rejstříku. Nákup marihuany pro rekreační účely by zůstal nelegální.

Úředníci uvedli, že licence na pěstování, maloobchod, dopravu a náboženské použití budou uděleny pouze společnostem, které jsou výhradně ve vlastnictví Baham. Licence na výzkum, testování a výrobu by byly uděleny společnostem, které jsou alespoň z 30 % vlastněny Bahamy.

Generální prokurátor Ryan Pinder ve čtvrtek novinářům řekl, že marihuanu pro náboženské účely lze kouřit pouze v prostorách licencované organizace.

Vláda předpokládá vytvoření úřadu pro konopí, který by toto odvětví reguloval.

Veřejná slyšení k tomuto problému jsou naplánována na září a legislativa by mohla být schválena do příštího roku.

Ostatní karibské státy uvolnily své zákony týkající se marihuany. Antigua dekriminalizovala užívání marihuany pro širokou veřejnost. Jamajka také dekriminalizovala malá množství marihuany, zatímco Americké Panenské ostrovy nedávno povolily její rekreační a svátostné užívání.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa