Tchajwan bojuje! : Demonstranti vyzvali ministerstvo spravedlnosti k jednání o marihuaně (Zoe Lee)

Tchajwan bojuje! : Demonstranti vyzvali ministerstvo spravedlnosti k jednání o marihuaně (Zoe Lee)

Demonstranti v pátek 11. srpna protestovali před ministerstvem spravedlnosti v Taipei poté, co ministerstvo ve středu předchozí týden prohlásilo, že nabádání k užívání marihuany jako „neškodné“, může být trestným činem!

Ministerstvo ve středu vydalo tiskovou zprávu citující ustanovení zákona o prevenci rizik narkotik (毒品危害防制條例). Článek 7 Tchajwanského zákona uvádí, že ti, kdo budou shledáni „vinnými ze svádění ostatních k užívání narkotik kategorie 2“, mohou být odsouzeni na jeden až sedm let vězení a mohou být pokutováni až do výše 1 milionu NT$ (nový tchajwanský dolar = 0,70Kč).

Právnička a aktivistka Zoe Lee, vpředu uprostřed, a nezávislá radní města Taipei Chiu Wei-chieh, vpředu vlevo, pózují v pátek před ministerstvem spravedlnosti v Taipei. Foto: CNA

Vzhledem k tomu, že marihuana je podle zákona klasifikována jako narkotika kategorie 2, demonstranti vyjádřili obavy, že diskuse o užívání marihuany na veřejnosti nebo na internetu by byla interpretována jako „svádění ostatních k užívání“ marihuany.

K pátečnímu protestu se připojila Zoe Lee (李菁琪), prominentní právnička v oblasti lidských práv, která poskytovala právní poradenství lidem bojujícím proti obvinění z držení konopí.

„Obsah tiskové zprávy ministerstva svévolně rozšířil výklad současných předpisů o prevenci a kontrole omamných látek,“ uvedla.

„V důsledku toho se tvůrci článků o konopí a další lidé bojí plně vyjádřit své názory na problémy související s marihuanou a bojí se dokonce vytvářet díla s marihuanou.“

Lee vyzvala ministerstvo, aby objasnilo, zda je veřejná diskuse o užívání marihuany legální ?!

„Držení a užívání marihuany je na Tchaj-wanu nezákonné, ale svoboda slova jako taková by nezákonná být neměla! Nechápu, proč nemůžeme diskutovat o dopadu užívání marihuany řekla Zoe na ostro ! “

Zdroj: https://www.taipeitimes.com/

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa