Akcie Cannabis společností prudce rostou s tím, jak USA směřují ke zmírnění zákazu marihuany, což vyvolává naděje na legalizaci

Akcie Cannabis společností prudce rostou s tím, jak USA směřují ke zmírnění zákazu marihuany, což vyvolává naděje na legalizaci

31. srpna (Reuters) – Akcie marihuanových společností ve čtvrtek při ranním obchodování vyskočily až o 37 % poté, co návrh americké zdravotnické agentury překlasifikovat ji na látku s nižším rizikem zvýšil očekávání legalizace na federální úrovni.

Téměř 40 států USA legalizovalo užívání marihuany v nějaké formě, ale úsilí na federální úrovni narazilo na zeď, takže někteří investoři zůstali v háji a sektor byl závislý na netradičních zdrojích financování.

„Přechod na Schedule III by odstranil zatěžující daňové zacházení s americkými MSO a představoval by velkou legitimizační událost pro toto odvětví, které by mohlo přilákat účast od institucí a strategických investorů, kteří byli až dosud z velké části odsunuti na vedlejší kolej,“ uvedl Eight Capital. analytik Ty Collin.

Americké ministerstvo zdravotnictví a sociálních služeb (HHS) učinilo doporučení Úřadu pro vymáhání drog, který má konečnou pravomoc ohledně změny termínu a nyní zahájí vlastní přezkum.

Zákon o bankovnictví SAFE, klíčový zákon, který by konopnému průmyslu usnadnil přístup k bankovním službám, nedokázal zajistit hlasování v Senátu, přestože jej Sněmovna reprezentantů sedmkrát schválila.

„Určitě přesunout konopí z Plánu 1 je správné rozhodnutí, které se má již dlouho čekat. I když úplné zrušení plánu by bylo upřednostňováno a pravděpodobně nejvhodnější pro konopí,“ řekl Patrick Rea, generální ředitel společnosti rizikového kapitálu Poseidon Garden Ventures.

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa