Bude ve Francii legalizace léčebného konopí zahrnuta do ročního rozpočtu na rok 2024?

Bude ve Francii legalizace léčebného konopí zahrnuta do ročního rozpočtu na rok 2024?

Vzhledem k tomu, že návrh zákona o financování sociálního zabezpečení PLFSS (Social Security Financing Bill) 2024 bude předložen poslancům letos na podzim, probíhají jednání, aby se určilo, která témata zahrnout do rozpočtu sociálního zabezpečení na příští rok, včetně léčebného konopí.

Přítomnost rozpočtu určeného na zobecnění léčebného konopí v PLFSS by zajistila jeho další existenci. Jeho absence by příchod léčebného konopí do Francie značně zkomplikovala.

Více překážek k překonání

Od všech lidí, které jsme oslovili a kteří si přáli zůstat v anonymitě, není zařazení léčebného konopí samozřejmé, a to i přes velmi pozitivní výsledky různých zpráv o experimentu.

Mezi vznesené překážky patřil postoj ministra vnitra, jehož boj proti drogám přesahuje terapeutické a blahodárné ohledy produktů na bázi konopí a konopí.

Složitost situace je, že MILDECA (Meziministerská mise pro boj s drogami a návykovým chováním) , podřízená úřadu předsedy vlády, prý hýří a zdráhá se myšlence legalizovat léčebné konopí. .

Zatímco francouzští pacienti netrpělivě očekávají vyhlídku na legalizaci léčebného konopí, různí činitelé s rozhodovací pravomocí jsou údajně spíše proti zobecnění léčebného konopí.

Je nám řečeno pouze to, že francouzské ministerstvo zdravotnictví by rádo vidělo zobecnění, jehož absence by byla nepochopitelná s ohledem na evropské panorama léčebného konopí, kdy více než 20 zemí legalizovalo nějakou formu léčby založenou na konopí.

A Německo, které se nespokojí s tím, že je vůdčí zemí Evropy v oblasti léčebného konopí, se v současné době pouští do první fáze legalizace konopí pro dospělé.

Zdroj: businessofcannabis.com/

Dr. GrowMan
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Nejnovější z ekonomiky

Nejnovější galerie

Top Authors

Ze světa